Când vor fi stabiliți directorii la CE Oltenia

 Complexul Energetic Oltenia va avea o nouă conducere în primăvara anului viitor. Noul Directorat urmează să fie stabilit în primele luni din 2023. Totul după ce oficialii Ministerului Energiei vor stabili cine face parte din Consiliul de Supraveghere al companiei. Deja, numirile politice au stârnit o serie de reacții și frustrări în rândul celor care au fost trași pe linie moartă de partidul care i-a susținut până acum în funcțiile de conducere.

Consiliul de Supraveghere urmează să stabilească noua conducere a complexului. Se va întâmplat, susține Ion Rușeț, în primăvara anului viitor. „Se va finaliza spre sfârșitul acestui an sau în primele luni din 2023 selecția pentru membrii din CS. Urmând ca după semnarea contractelor de mandat pentru perioada de patru ani să se demareze procedura pentru selectarea membrilor Directoratului. Selecția CS este atributul Ministerului. Nu pot să fac comentarii suplimentare pe marginea acestui aspect”, a declarat Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei.

Social-democratul Gabriel Giorgi a rămas fără postul din CS. În această săptămână, în locul său, PSD l-a susținut pe Alexandru Zaharia, fostul șef al Edilitara. Alături de el, a mai ajuns în conducerea companiei și Adrian Dăianu, tot șef de la Edilitara Târgu Jiu, tot cu susținerea PSD.

Din CS, mai fac parte, în prezent: Alexandru Marcoci, Mădălin Georgescu, Șerban Predescu și Cornel Eftenoiu, numiți în luna iunie, dar și Florian Gătejescu, numit din luna mai a acestui an.

Lăsat pe dinafară, Giorgi amenință cu dezvăluirea neregulilor din companie

Pentru că nu s-a mai ales cu mandatul reînnoit, Gabriel Giorgi l-a acuzat pe managerul companiei, Daniel Burlan. În special, în mediul online, social-democratul a început să vorbească despre posibile furturi și angajări pe pile și bani făcute în companie, în ultimele luni, lucruri despre care nu a scris un cuvânt în perioada cât a fost la conducerea companiei și avea pârghii să verifice informațiile. Ulterior, Burlan a amenințat și el cu plângere penală spunând că Giorgi afectează și compania.

Vizualizări: 2,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: