Cârciumaru: Contractele jucătorilor Pandurii vor fi analizate separat

Asociaţii Clubului Pandurii nu şi-au onorat promisiunile privind plata unui salariu restant. Deşi în urmă cu circa două săptămâni primarul Florin Cârciumaru dădea asigurări că jucătorii vor încasa un salariu în ziua respectivă, acum pare deranjat de faptul că antrenorul Petre Grigoraş le reproşează acţionarilor că i-au dus de nas pe jucători. Cârciumaru susţine că, în acest moment, se aşteaptă un răspuns de la LPF privind drepturile TV pe care trebuie să le primească Pandurii.

Florin Cârciumaru susţine că nu i-a minţit pe jucători, la rândul său şi el primind promisiuni de acest gen de la ceilalţi asociaţi. Cârciumaru spune că salariile ar putea fi plătite odată cu încasarea drepturilor TV de la LPF. „Nu este vorba de minciună, îmi pare rău că domnul Grigoraş foloseşte asemenea cuvinte pentru că Primăria Târgu Jiu, Consiliul Judeţean spun ceea ce primesc ca promisiune. Noi nu putem să alocăm bani de la bugetele pe care le avem. Trebuie să ţinem cont că, echipa fiind în insolvenţă, noi nu mai avem un cuvânt de spus”, a declarat Florin Cârciumaru.
Acesta a precizat că administratorul juridic a aşteptat confirmări privind banii pe care trebuie să-i primească Pandurii pe contractul de televiziune, nu s-a primit răspunsul şi ca atare nu s-au putut da bani pentru salarii. Cosmin Popescu, reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA Pandurii, spune că s-au făcut toate eforturile pentru a se găsi un împrumut care să asigure un salariu jucătorilor. Acesta îi cere lui Petre Grigoraş să dea dovadă de înţelegere. „Domnul Grigoraş a trecut prin multe cluburi şi cred că a văzut ce înseamnă greutăţile financiare ale unui club sportiv. Vreau să spun că am apelat la toate posibilităţile legale ca să găsim un împrumut să le acordăm salariile restante. Acum sperăm ca administratorul special, cu ajutorul celui judiciar, să poată găsi pârghiile necesare să le plătească salariile”, a declarat Cosmin Popescu.
Cârciumaru a declarat că salariile jucătorilor vor fi diminuate până la un nivel suportabil de către club, urmând a fi analizat fiecare contract în parte. „Am văzut declaraţia domnului Răducan, prin care spunea că domnul Golea s-a exprimat că va da un salariu de 1000 de euro la toţi jucătorii, am văzut şi declaraţia domnului Golea, care spunea că nu este vorba de aşa ceva. O hotărâre se va lua când se va face o analiză, la fiecare contract, pe fiecare jucător, iar în funcţie de contractul pe care-l are fiecare se va stabili un nivel de salarizare, dar este clar pentru toată lumea că fiind în insolvenţă se va renunţa la actualele salarii”, a precizat Cârciumaru.
AMENINŢĂRI
Narcis Răducan, preşedintele Clubului Pandurii, i-a ameninţat pe acţionari cu plecarea jucătorilor, în condiţiile în care salariile se vor diminua. Cârciumaru spune însă că nu-i sperie astfel de ameninţări. „Nu ne sperie declaraţia lui Narcis Răducan că jucătorii pleacă de la Pandurii. Eu vreau să solicit tuturor factorilor de răspundere să fim foarte atenţi la ce comentăm în spaţiul public, legat de această echipă. Mai bine am lua exemplu de la CFR Cluj, care este insolvenţă şi vedem ce rezultate are”, a declarat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 1,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: