Cârciumaru: Vor fi alegeri în toamnă. Nu candidez.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, dezminte scenariul lansat de Aurel Popescu, potrivit căruia nu vor mai fi alegeri la organizaţie. Popescu a spus în calitate de preşedinte al PSD Târgu Jiu că nu ar fi timp de alegeri la toamnă şi că Florin Cârciumaru trebuie să rămână preşedinte până în 2021. Senatorul Cârciumaru spune însă că decizia centrului este clară, vor fi alegeri la toamnă, iar decizia lui este de a nu candida.

Reporter: Sunt două tabere în PSD Gorj, una care vrea organizarea de alegeri în acest an, alta care vrea să rămâneţi preşedinte până în 2021. Cum vedeţi asta?

Florin Cârciumaru: Organizaţia PSD Gorj a fost și este o organizaţie vie, în sensul că democraţia funcţionează, fiecare a avut posibilitatea să își exprime liber un punct de vedere. Fiecare își poate exprima în spațiul public mulţumirile și nemulţumirile. Eu cred, din poziția pe care o am, de președinte al organizației judeţene, că am fost foarte explicit în toate intervențiile pe care le-am avut pe această temă.

Ultima hotărâre luată la nivel naţional este ca în fiecare organizație din țară să se organizeze alegeri înainte de 2019 şi aşa se va întâmpla. Aceste alegeri vor avea loc sigur în toamnă sau cel puţin asta se știe la ora la care vorbim. Eu am spus destul de clar în toate intervenţiile că nu voi mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei PSD Gorj, pentru că din punctul meu de vedere am stat suficient. Sunt de atâţia și atâția ani preşedinte al organizației, cred că este timpul să fac pasul lateral şi să las o altă echipă care să preia organizația și să o ducă mai departe.

Rep.: Dacă decizia de organizare a alegerilor este clară, de ce domnul Aurel Popescu susţine altceva?

F.C.: Eu am spus ceea ce aveam de spus și prin asta am transmis un mesaj din partea organizației de la nivel național, care a luat o hotărâre. Domnul Aurel Popescu a transmis un punct de vedere personal și în calitate de președinte al organizației PSD Târgu Jiu. Eu comentez în spațiul public hotărârea care a fost luată la nivel național în comitetul executiv.

Rep.: Că tot aţi vorbit despre democraţie în PSD, ce se va întâmpla cu domnul Pasti, care a spus că ar fi mai bine ca Liviu Dragnea să demisioneze?

F.C.: Nu se va întâmpla absolut nimic. Dânsul a avut un punct de vedere exprimat în spațiul public, cu care noi nu am fost de acord. Am dat acel comunicat prin care ne-am arătat dezaprobarea față de punctul de vedere al domnului Pasti. Dacă ținem cont de faptul că dânsul este membru PSD, membru în consiliul local din partea PSD, părerile personale câteodată nu poți să le exprimi așa cum vrei tu în spațiul public, pentru că apar interpretări. Vom discuta într-o ședință de Birou Permanent această situație, sunt sigur că va fi un dialog constructiv, un dialog civilizat. Nu trebuie să facem nu știu ce caz dintr-o asemenea declarație, dar nici nu trebuie să trecem peste, o să avem o discuție. Decizia depinde de la caz la caz.

Vizualizări: 1,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: