CAS Gorj rămâne fără bani de medicamente

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj rămâne fără bani de medicamente sau dispozitive medicale în cazul în care nu va fi sprijinită la rectificarea bugetară anunţată de Guvern pentru luna viitoare. Cei mai mulţi bani sunt necesari pentru asigurarea medicamentelor gratuite şi compensate. Vorbim aici de 12 milioane de lei.

De bani este nevoie şi la alte capitole, după cum a subliniat Daniel Şurlea, preşedintele CAS Gorj: „Până la sfârşitul lunii octombrie, cel mai târziu, la începutul lunii noiembrie, aşteptăm o rectificare de buget. Sunt câteva domenii care nu sunt acoperite până la sfârşitul anului. Aici aş enumera asistenţa spitalicească, unde mai avem nevoie de 100 de miliarde, la medicamente gratuite şi compensate, de asemenea, mai avem nevoie de 120 de miliarde. La Programul Naţional de Diabet zaharat, mai avem nevoie de 30 de miliarde. Evident, că vorbim de lei vechi. La fel, la dispozitive medicale, avem ceva liste de aşteptare şi mai avem nevoie, din estimările noastre, cam de cinci-şase miliarde. Restul domeniilor sunt acoperite până la sfârşitul anului”.

Banii s-ar termina până la sfârşitul anului. Dacă n-ar veni sumele necesare la rectificare, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar avea de unde să sprijine CAS Gorj să încheie anul fără probleme. „Sunt bani de funcţionare fără probleme până la rectificare. Pe lângă rectificarea care se va face la nivel guvernamental, la nivelul Casei Naţionale, există un fond de rezervă de 10%, dar s-a aşteptat execuţia la nouă luni ca să se vadă cum a încheiat fiecare judeţ şi ce nevoi mai au până la sfârşitul anului. Am făcut aceste solicitări şi sperăm să încheiem anul cu bine”, a mai explicat Şurlea.

Vizualizări: 1,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: