Cât a câştigat Simona Halep după turneul de la Roma

Simona Halep a câștigat în sfârșit la Roma, un turneu unde până acum pierduse de două ori în finală în fața Elinei Svitolina. Sportiva din România a primit un cec de 205.000 de euro după succesul din capitala Italiei.

Simona Halep a câștigat titlul la WTA Roma, după ce Karolina Pliskova a abandonat la scorul 6-0, 2-1 pentru româncă. Este cel de-al treilea titlu consecutiv pentru jucătoarea din România, dar și cel mai prețios dintre toate.  Turneul de la Roma este de categorie Premier 5 și îi va aduce Simonei Halep o sumă importantă în cont: 205.190 de euro. Un premiu mult mai mare decât cel de la Praga, precedentul trofeu al româncei. Acela era un turneu de categorie Internaţional, iar Simona a luat doar 25.000 de dolari.

Un plus foarte mare pentru Simona Halep și la nivelul clasamentului WTA. Titlul de la Roma îi aduce 900 de puncte, iar creșterea este cu atât mai mare pentru că nu avea puncte de apărat.

Cu punctele câștigate în acest an, Simona Halep ajunge la 7255 de puncte în clasamentul WTA. Rămâne pe locul 2, dar se apropie de liderul Ashleigh Barty, pe care poate să o și depășească, mai ales că jucătoarea din Australia a decis să nu mai joace în circuit în 2020.

Dacă va reuși să câștige și Roland Garros, Simona Halep va fi liderul clasamentului mondial. 2000 de puncte se acordă, iar Simona are de apărat doar 430. Ceea ce înseamnă că ar avea un plus de 1570 de puncte. Cu încă 1570 de puncte, Simona Halep ar ajunge la 8825 de puncte iar Ashleigh Barty ar rămâne pe locul 2 în lume, cu 8717 puncte.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: