Câţi studenţi va avea UCB în anul universitar 2012+2013

Reprezentanții Universității ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu nu știu nici până acum câte locuri vor fi scoase la admitere pentru anul universitar 2012-2013. Asta  deoarece  cifra de școlarizare nu a ajuns încă la universitate, procedeul fiind mult întârziat față de anii precedenți.

La nivel național a fost adoptată ieri cifra națională de școlarizare într-o ședință de Guvern și urmează să fie împărțită pe centre universitare, iar hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial. În funcție de locurile alocate către facultățile UCB din Târgu Jiu va fi stabilit și un calendar al admiterii. Moise Bojincă, rectorul universității târgujiene, spune că în principiu ar fi menținut același număr de locuri ca în anii precedenți. ”Azi (n.red. ieri) se stabilește situația la nivel național și așteptăm să apară hotărârea în Monitorul Oficial. Noi am făcut un calendar al admiterii în interiorul universității, însă totul va fi organizat în funcție de ce ne dau ei. În principiu cred că se va menține cifra de anul trecut”, spune Moise Bojincă. Anul trecut au fost peste o mie de locuri. Chiar dacă față de anii precedenți există o întârziere de câteva luni în ceea ce privește alocarea cifrei de școlarizare, admiterea din această vară nu va avea de suferit. ”S-a întârziat foarte mult. Cifra de școlarizare trebuia făcută cu șase luni înainte. Asta nu înseamnă că vom avea probleme la admitere”, mai explică Moise Bojincă.

Concurs de dosare și probe eliminatorii

Conform metodologiei de admitere publicată de UCB, pentru anul universitar 2012-2013 admiterea se va desfășura pe bază de concurs de dosare la Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și la Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate. Pentru aceste componente media de admitere este media aritmetică a probelor de la examenul de bacalaureat. De asemenea la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale admiterea se va face pe bază de concurs de dosare și în urma susținerii unor probe practice. Pentru programul de studii Educație fizică și sportivă și Kinetoterapie și motricitate specială din cadrul acestei facultăți candidații vor susține o probă eliminatorie de aptitudini psiho-motrice, ce se va nota cu admis sau respins, iar la programul Asistență Medicală Generală, pe lângă mediile de la bacalaureat se va susține și un test grilă la biologia de clasa a XI-a. La programul Limba și literatura română-limba și literatura engleză media de la examenul de bacalaureat va conta în proporție de 50% la media finală de admitere, iar nota obținută la examenul de bacalaureat la proba scrisă de limba română va conta tot în proporție de 50%. În ceea ce privește concursul de admitere pentru studiile universitare de masterat, acesta se va desfășura pe bază de concurs de dosare la toate facultățile componente. Media de admitere este media examenului de finalizare a studiilor

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: