Zeci de oameni şi-au revendicat pădurile în Piaţa Prefecturii

Aproape 100 de membri ai Obştii Cărpiniş-Radoși-Aniniși din comuna Crasna au protestat ieri în fața Instituţiei Prefectului Gorj împotriva abuzurilor făcute de fosta conducere a obștii dar și faţă de nepăsarea autorităţilor judeţene. Oamenii nu sunt la primul protest de acest gen. Anul trecut în vară au venit cu nemulţumirile lor în fața prefectului Liviu Andrei dar nici în ziua de azi nu s-a luat o măsură. Bătrânii spun că de ani de zile își cumpără lemne din propria pădure pentru că cei care au concesionat terenurile obştii în mod abuziv nu îi lasă să-și ia material lemnos.

Cei aproape 100 de protestatari au venit tocmai din Crasna să-și strige necazurile în faţa Prefecturii Gorj. Organizatorul protestului, respectiv președintele actual al obştii Dumitru Pârjol spune că fosta conducere a arendat întreaga suprafață a obştii către persoane dubioase. ”Noi suntem decât cu numele proprietari pentru că de fapt nu avem voie să ne luăm un lemn din pădure. Consiliul de Administrație a reuşit să arendeze golurile alpine către persoane dubioase deci ne-au păgubit, ne-au delapidat. Noi vrem să plătească responsabilii, fostul președinte Dumitru Mituţoiu şi secretarul Marius Albă care sunt niște corupți și și-au bătut joc de oameni. Nici măcar justiția din Novaci nu-și face treaba”, a declarat Dumitru Pârjol, preşedintele Obștii Crasna.

Justiţia nu-i bagă în seamă

Înarmați cu pancarte și bannere, oamenii au strigat că își vor drepturile înapoi, pădurile pe care au acte de proprietate și vor ca justiția să-și facă treaba. ”Am 88 de ani, am moștenit pădure și pășuni de la tatăl meu dar hoții ne-au vândut drepturile. Nu putem să ne luăm lemnele de pe proprietatea noastră, noi cumpărăm lemne iarna să ne încălzim. Avem acte și justiția ticăloasă nu le ia în considerare. Ne vrem drepturile noastre”, a spus Constantin Văduva. Alt localnic spune că până și pe vremea comuniștilor le era mai bine. ”Eu am trăit și în vremea comuniștilor și acum e mai rău ca-n vremea aia, ne ia drepturile noastre, munca noastră, ne-au jefuit”, a strigat Aurel Nică.

Prefectul i-a ignorat pe protestatari

Deși au stat două ore în ploaie în fața Instituției Prefectului și au cerut ca prefectul să dea ochii cu ei, acesta nu a dorit să stea de vorbă cu protestatarii. Reprezentanții instituției au motivat prin faptul că protestatarii nu au depus un memoriu cu cerințele lor. ”Cei care protestează nu au depus un memoriu la Instituția Prefectului cu solicitările pe care le au. În plus, anul trecut prefectul județului a dispus formarea unei comisii care să verifice cele semnalate de protestatari iar rezultatul le-a fost comunicat reprezentanților obștii”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: