Ce se întâmplă dacă mergi în Grecia şi faci Covid

Autoritățile elene au reactualizat condițiile de intrare în țară pentru turiștii străini. În special, este vorba de reguli noi pentru cei depistați ca fiind infectați cu Covid-19.

Turiștii care vin în Grecia și se infectează nu vor fi obligați să intre în carantină. Decizia guvernamentală privind protocoalele sanitare a fost emisă în ultima săptămână.

Potrivit unei decizii privind protocolul sanitar emis de miniștrii Turismului, Sănătății și Economiei pentru funcționarea afacerilor turistice în timpul COVID-19 pentru anul 2022, nu mai există camere de carantină în hoteluri.

În conformitate cu noile protocoale, turiștii aflați în Grecia vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare. Autoizolarea se va face pentru numărul de zile pe care l-au rezervat. Cu alte cuvinte, cei care nu doresc acest lucru nu vor fi obligați.

În afară de cele menționate mai sus, s-a explicat că turiștii infectați vor putea avea acces și la feriboturi, avioane și alte forme de transport. Cu toate acestea, ei trebuie să poarte o mască de față FFP2 sau KN95 tot timpul.

Grecia a ridicat toate restricțiile de intrare legate de COVID la începutul lunii mai. De atunci, tuturor călătorilor, indiferent de țara lor de origine, li s-a permis intrarea fără restricții. Autoritățile elene nu mai solicită călătorilor un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare.

Dar ar putea recomanda în curând tuturor să poarte o mască de față atunci când participă la diferite activităţi în spații publice interioare. Motivul este creșterea cazurilor de infectare cu COVID din ultimele două săptămâni. Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că Grecia a raportat 113.373 de cazuri noi de infecție și 150 de decese în ultimele șapte zile.

Noile protocoale pentru hotelurile din Grecia sunt: în cazul unui caz pozitiv la un hotel, managerul de sănătate Covid al unității este informat; vizitatorul este sfătuit să se autoizoleze în camera sa; persoanei afectate i se pune la dispoziție o mască; este informat medicul intern al unității iar în cazul hotelurilor sau al unităților care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a evalua dacă pacientul are nevoie de spitalizare iar în acest caz acesta este transportat cu ambulanța la cel mai apropiat centru de sănătate.

Organizația Națională de Sănătate Publică (EODY) trebuie să fie informată despre incident de către managerul Covid al hotelului. Regulamentul lasă deschisă posibilitatea ca hotelurile care dispun de camere de carantină Covid să le folosească în cazul în care medicul consideră necesar.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: