Ceaiul de anghinare distruge celulele canceroase din ficat

Anghinarea aduce o mulțime de beneficii sănătății cea  mai importantă fiind aceea că tratează ficatul gras şi omoară celulele canceroase. Pe lângă protejarea ficatului, are un bogat conţinut de inulină, substanța care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului şi magneziului în organism.

Este dovedit ştinţific că anghinarea are proprietăţi detoxifiante și, totodată, stimulează secreţia biliară datorită unor substanțe precum ciarina. Partea comestibilă a plantei are o concentraţie redusă a acestei substanţe, cea mai mare parte a ei găsindu-se în tulpină și în frunze. Infuzia din frunze de anghinare este cea mai eficace în stimularea ficatului.

Polifenolii din anghinare sunt eficienţi în lupta împotriva cancerului de ficat, provocând apoptoza celulelor canceroase ale ficatului. Apoptoza, sau tipul I de moarte celulară, și autofagia sau de tipul II de moarte celulară, sunt ambele, forme de moarte celulară programată. De asemenea, anghinarea scade nivelul de colesterol sintetizat de ficat, mobilizând grăsimile stocate în ficat şi în alte ţesuturi.

Mod de preparare: Adaugă 2-3 grame de anghinare mărunțită (se găsește la orice plafar sau farmacie cu produse naturiste), apoi toarnă 200 ml de apă fierbinte. Acoperă cana cu o farfurie ceramică şi așteaptă 5–8 minute și apoi strecoară ceaiul. Este recomandat să-l consumați de 2 ori pe zi, înainte cu 15 – 20 de minute de prânz și 30 de minute înainte de cină.

Vizualizări: 1,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: