Centru de egalitate de şanse, la Târgu Jiu

Femeile din judeţul Gorj au începând de ieri un centru unde se pot adresa dacă s-au confruntat cu o situaţie de discriminare sau dacă doresc consiliere pentru a iniţia propria afacere. Centrul pentru egalitate de şanse este unul regional, răspunzător pentru patru judeţe, în ţară mai existând deja încă opt astfel de centre.

Centrul de egalitate de şanse este un proiect al Blocului Naţional Sindical şi are ca obiectiv promovarea femeii pe piaţa muncii, promovarea egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei, de a lupta împotriva discriminării, de a schimba mentalităţi şi de a ajuta femeile să ajungă la acelaşi nivel de profesionalism şi competenţă cu bărbaţii. „Noi am făcut o cercetare prealabilă proiectului şi am constatat că femeile sunt discriminate din punct de vedere al veniturilor salariale, al accesului la formarea profesională, al reconcilieri vieţii de familie cu viaţa profesională. De aceea dorim să punem la dispoziţia femeilor din Gorj acest centru la care pot să apeleze ori de câte ori se confruntă cu o astfel de situaţie. În ţară mai sunt opt astfel de centre şi meritul este incontestabil”, a declarat Mariana Kniesner, coordonator naţional al punctelor de egalitate de şanse.

7.000 de euro pentru debutul unei afaceri

Gorjencele şi nu numai se vor putea informa prin intermediul acestui centru cu privire la drepturile şi obligaţiile lor şi mai mult decât atât vor putea fi consiliate să îşi iniţieze propria afacere. „Femeile vor şti care sunt instituţiile cărora trebuie să se adreseze în cazul în care constată inechităţi la locul de muncă şi noutatea în acest proiect constă în faptul că femeile vor fi consiliate cum să-şi desfacă propria afacere iar la sfârşitul proiectului 40 de proiecte pe care doamnele le vor elabora şi le vor depune la centrele noastre se vor selecţiona şi vor primi un bonus pentru a-şi începe afacerea. Este vorba de 7.000 de euro”, a precizat Mariana Kniesner.

Femeile din alte trei judeţe precum Vâlcea, Mehedinţi şi Dolj se pot adresa centrului din Târgu Jiu cu aceleaşi probleme întrucât Camelia Anghel, coordonatorul regional al centrului are obligaţia de a găsi rezolvare şi la problemele lor.

„Coordonatoarea centrului are misia de a supraveghea şi celelalte femei din grup. Avem mândria că în judeţul Gorj a fost ales centru pentru că în România sunt opt astfel de centre de această natură. Sperăm ca efectul scontat să fie cel pe care noi ni-l şi dorim”, a declarat Ion Pisc, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical.

Centrul din Târgu Jiu va funcţiona în strada Victoriei, nr.12, et.1 începând cu orele 9.00-17.00 iar cele două experte în egalitate de şanse sunt Ioana Stoclei şi Cecilia Raicu.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: