Cererile pentru disponibilizare mai pot fi depuse azi şi mâine

Minerii care vor să îşi depună cerere de disponibilizare mai au doar o zi la dispoziţie. Daniel Burlan, directorul SNLO, spune că au fost înregistrate 451 cereri de disponibilizări, deşi la începutul anului se anunţaseră 600 de disponibilizări.

Daniel Burlan spune că  reducerile de personal sunt o continuare a programului început în primăvară, când administraţia a dorit să disponibilizeze 600 de angajaţi. „Aveam la începutul anului un program de 600 de persoane care trebuiau disponibilizate. Orice disponibilizare pe care o facem acum şi nu a fost făcută la timp pentru noi înseamnă o pierdere pentru anul acesta, dar un câştig pentru anul viitor”, spune Daniel Burlan.

Ortacii care nu s-au hotărât dacă vor pleca sau nu din minerit mai au la dispoziţie o zi pentru a îşi depune cererea. „Până acum au fost depuse 451 de cereri de disponibilizare, iar cereri se mai primesc până la data 18 septembrie. Sperăm să vină până atunci şi cei care sunt nehotărâţi”, a mai adăugat Burlan. 

Viitorii disponibilizaţi vor încasa câte 20.000 de lei drept plăţi compensatorii şi, lunar, timp de doi ani, un ajutor de aproximativ 800 lei.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: