Chicago dă în judecată administrația Trump

Oraşul Chicago a depus luni plângere împotriva administraţiei lui Donald Trump, care ameninţă să suprime finanţările orașelor care refuză să-şi livreze poliţiei imigraţiei locuitorii fără acte. Pentru ca să oblige aceste oraşe să respecte legislaţia cu privire la imigraţie, preşedintele republican Donald Trump a semnat un decret vizând să priveze toate oraşele de fonduri federale.

Subvenţia federală ameninţată - care a condus la depunerea plângerii - a permis oraşului Chicago să achiziţioneze anul trecut echipamente în valoare de 2,3 milioane de dolari destinate poliţiei sale - şi anume staţii radio, maşini, computere -, a explicat Rahm Emanuel.

Pentru a obţine aceste fonduri, va fi necesar ca de-acum poliţiile locale să-şi pună comisariatele la dispoziţia poliţiilor federale în vederea interogării suspecţilor.

Chicago încearcă să obţină anularea acestei măsuri într-un tribunal federal.

Departamentul Justiţiei a reacţionat într-un comunicat acuzându-l pe primarul Rahm Emanuel că este ”mai puţin îngrijorat” de nivelul puternic al omuciderilor în oraşul său decât de ”voinţa sa de a proteja străini în neregulă”.

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: