Cinci ani n-are voie în cârciumi! Condamnat cu suspendare după un scandal

Vești bune și mai puțin bune pentru tânărul din Bengești-Ciocadia care în luna februarie a înjunghiat într-un bar din Novaci un tânăr din oraș. Cele bune sunt date de faptul că nu va mai sta în spatele gratiilor de acum, iar celelalte vin de la decizia pe care au luat-o judecătorii la acuzațiile de tentativă de omor ce i-au fost aduse. Verdictul instanței îi aduce lui Gheorghe Boris o condamnare cu suspendare, dar și interdicția ca ani de zile să mai calce prin cârciumi și alte localuri în care se consumă alcool și în care el ar putea provoca un nou scandal.

„Condamnă inculpatul Gheorghe Boris, la 3 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), d) şi m) C.pen., respectiv, în cazul lit.m), dreptul de a se afla în locuri de distracție și agrement din categoria baruri, restaurante, cluburi, discoteci și pub-uri unde se consumă alcool. În baza art. 65 alin.1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), d) şi m) C.pen., respectiv, în cazul lit.m), dreptul de a se afla în locuri de distracție și agrement din categoria baruri, restaurante, cluburi, discoteci și pub-uri unde se consumă alcool. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani”, a decis Tribunalul Gorj.

Victima lui Boris, Daniel Alexandru Popescu, nu a avut pretenții de la agresorul său pe parcursul procesului penal, astfel că situația juridică a inculpatului a fost ușurată. Gheorghe Boris a avut grijă să plătească spitalelor de la Novaci, Târgu Cărbunești și Timișoara cheltuielile generate de tratamentul acordat victimei sale, despăgubiri în acest sens fiind oferite și Ambulanței Gorj. Ca urmare, instanța a luat act de gestul inculpatului de a achita din timp cheltuielile medicale, el având acum de suportat doar plata a 1000 de lei cheltuieli judiciare către statul român. Decizia instanței stabilește și obligația ca inculpatul să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Bengești-Ciocadia. Magistrații au mai dispus confiscarea de la Boris a briceagului pe care l-a folosit în scandalul din luna februarie, verdictul de acum nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 4,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: