Ciurel, Boza, Pisc, despre modernizarea grupului 5. Cine minte!

Supraveghetorii CE Oltenia nu au avizat modernizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari. Cel puțin asta susține Laurențiu Ciurel, fost manager al companiei. Despre acest subiect a vorbit și actualul director general al CE Oltenia, Sorin Boza, care a spus că au fost bani alocați în acest sens pentru anul 2017. Pe de altă parte, conducerea termocentralei spune că investiția va fi realizată și vorbește de încheierea unor acte adiționale cu executanții lucrărilor de modernizare, prin care își asumă graficul de lucrări elașonat pe etape până în 2020.

Laurențiu Ciurel a vorbit despre decizia membrilor Consiliului de Supraveghere referitoare la modernizarea grupului energetic nr.5 Rovinari pe blogul său. Ciurel s-a luat și de membrii Directoratului. "Consiliul de Supraveghere a votat din nou, fără explicații, împotriva reabilitării electrice a grupului 5, Rovinari. Poate și pentru că nu există nimeni în Directorat care să explice că degeaba ai cazan, degeaba ai turbină, dacă nu ai automatizarea necesară funcționării lor", a scris Laurențiu Ciurel pe blogul său.

În primul interviu televizat dat de Sorin Boza, managerul CE Oltenia, acesta a spus că au fost alocați bani pentru modernizarea acestui bloc energetic, dar mai puțini. "Proiectul grupului 5 nu este oprit, este redus din cauza cash-ului, un lucru pe care l-ați aflat, în perioada 2017-2018 intră în plată creditele. Avem o sumă alocată pentru acest grup", a declarat Boza, fără să spună care este suma.

Directorul Termo Rovinari, Ion Pisc, spune că supraveghetorii au avizat acest proiect și că, în situația în care ar fi apărut modificări, ar fi aflat. "Eu știu că s-a aprobat. Dacă s-a dezaprobat, eu nu știu. Dacă se schimba ceva aflam. Etapa de anul acesta nu trebuie reaprobată. S-a făcut un desfășurător până în anul 2020, graficul de execuție, în care s-au împărţit banii din devizul general al lucrării, care a fost aprobat", a declarat acesta.

Pisc crede că declaraţia lui Ciurel poate avea legătură cu faptul că este nevoie de încheierea unor acte adiţionale cu firmele desemnate prin licitaţie să realizeze lucrările de modernizare la grupul 5. "Pentru toate contractele încheiate, care nu au fost date drumul, decât cu acordul beneficiarului, acum a decis Directoratul să facă un adițional la contract în care să spună și scris, ca să respecte graficul. Să facă lucrările în anii în care figurează finanțare pentru lucrarea respectivă. Deocamdată nu vine nimeni să lucreze la -15, -17 grade. Asta probabil l-o fi făcut să spună că nu s-a aprobat, că nu s-au încheiat acele adiționale", a explicat directorul Ion Pisc. 

Vizualizări: 2,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: