Complexul turistic de pe Cheile Sohodolului va fi reconstruit

Complexul turistic de pe Cheile Sohodolului va fi reconstruit. După ce zeci de ani, turiștii care au venit în zonă au văzut aici doar ruinele complexului închis imediat după Revoluție, dar în viitor va funcționa un centru de agrement și complex turistic.


Ruinele vechiului complex turistic și o suprafață de teren destul de mare au fost cumpărate în urmă cu ani buni de un om de afaceri. Mult timp aici nu s-a mișcat nimic, însă proprietarul ruinelor a decis că este timpul să facă ceva.
”Eu nu pot să vă dau prea multe informații pentru că nu am acceptul proprietarului. Pot să vă spun că acea locație a fost cumpărată cu mulți ani în urmă, era o ruină rămasă de pe timpul lui Ceaușescu și noul proprietar nu a făcut nimic mulți ani de zile. A fost demolat tot ce era acolo și noi am emis o autorizație de construire pentru un nou complex turistic ultra-modern și spațiu de agrement. Mai mult nu pot să vă spun pentru că nu dețin acordul proprietarului”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul din comuna Runcu.
Pentru comuna Runcu, această investiție este binevenită pentru promovarea zonei, dar și pentru creșterea veniturilor la bugetul local. ”Nu pot decât să mă bucur că se reface vechiul Complex Turistic de pe Cheile Sohodolului. Avem infrastructură bine pusă la punct până acolo și, personal, mi se pare o investiție binevenită pentru Runcu, atât financiar, cât și din punct de vedere turistic. În zonă ajung anual foarte mulți turiști și nu prea au variante de cazare pe Cheile Sohodolului”, a mai declarat Adi Câmpeanu
Majoritatea turiștilor care vizitează Cheile Sohodolului, fie stăteau aici cu rulote sau corturi, fie se cazează la pensiunile din comună.
De precizat este faptul că drumul pe Cheile Sohodolului este asfaltat chiar până unde va fi construit complexul turistic.

Vizualizări: 4,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: