Mii de turişti atraşi anual de cel mai mic oraș din România

Orașele mici și mari ale României se laudă cu diferite obiective turistice, astfel încât, anual, sunt vizitate de mii de români. Titlul de cel mai mic oraș din România revine stațiunii Băile Tușnad, o localitate situată la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc.

Băile Tușnad este un oraș în județul Harghita, din Transilvania, format din localitățile componente Băile Tușnad (reședința) și Carpitus. Are o populație de 1.641 locuitori, fiind orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România. Este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, între Munții Harghita și Munții Bodoc, în cheile Oltului, la o altitudine de 650 m şi este o importantă stațiune balneo-climaterică.

Stațiunea Băile Tușnad a fost fondată în anul 1842 după ce un fiu de cioban s-a vindecat miraculos utilizând efectul terapeutic al apelor minerale. Zona era cunoscută la acea vreme sub denumirea de „Câmpul Vorbirii”. Vindecarea miraculoasă a omului, a atras atenția asupra efectului terapeutic al apelor minerale, după care s-au pus bazele unei societăți pe acțiuni în vederea exploatării stațiunii în anul 1845. Cu ocazia revoluției din anul 1849 stațiunea este distrusă iar reconstrucția a început abia în 1852.

Apele de la Băile Tuşnad au indicații terapeutice pentru afecțiuni cardiovasculare (stări după infarct miocardic, tulburări circulatorii, afecțiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arterială, tulburări circulatorii), afecțiuni ale sistemului nervos (nevroză astenică, distonii neurovegetative, stări astenice secundare, stări de oboseală fizică și intelectuală), afecțiuni digestive (boli ale stomacului, tulburări funcționale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare) şi afecțiuni endocrine (hipertiroidie ușoară, insuficiență suprarenală, boala Basedow).

Procedurile care se efectuează acolo sunt băi cu CO2, mofete, băi galvanice, masaj, împachetări cu parafină, băi de plante, magneto-diaflux, ionizări, cultură fizico medicală, cură internă cu ape minerale, masaj manual reflex, magnetoterapie, cură de teren şi cură internă.

La Băile Tușnad se poate ajunge cu maşina de la Brașov, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Bacău sau cu trenul.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: