CONCURS: „Manuscrisul de la Gorj”

Tinerii gorjeni care vor să se facă remarcaţi în arta scriituri se pot înscrie la Atelierul de scriere creativă, intitulat „Manuscrisul de la Gorj”.  Participanţii trebuie să trimită maxim cinci poezii până vineri, 9 iulie şi doar 8 dintre ei vor merge mai departe. Cel mai bun manuscris va fi publicat de o editură.

Atelierul de scriere creativă „Manuscrisul de la Gorj” se alfă la prima ediţie, iar organizatorii intenţionează să-l transforme într-o tradiţie la nivelul lumii culturale din Gorj. Acesta se adresează tinerilor, studenţi şi elevi, care vor să îşi perfecţioneze scriitura. Cei care vor să se înscrie trebuie să trimită maxim cinci poezii la adresa de mail [email protected]. „Noi credem că este o bună ocazie de afirmare a tinerilor talentaţi. Este de altfel o rampă de lansare pentru ei. Eu am mai organizat la două astfel de evenimente şi au ieşit foarte bine. Nu cunosc de mult timp  Gorjul, dar de când am intrat în contact cu aceşti oameni am văzut care sunt posibilităţile culturale”, declară Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti.

Până acum peste 30 de tineri scriitori gorjeni şi-au trimis poeziile pentru a participa la prima ediţie a  atelierului „Manuscrisul de la Gorj”, desfăşurat în perioada 12-16 iulie. Doar 8 participanţi vor fi selectaţi pentru faza finală, organizată în luna octombrie. Finalitatea acestui atelier creativ constă în faptul că manuscricul câştigător va fi publicat într-o carte. „Nu este ca la celelalte concursuri, unde cel mai bun se alege cu aplauze. De data aceasta cel mai bun manuscris va fi publicat. Vom căuta o editură, iar manuscrisul va vedea lumina tiparelor”, declară Andrei Novac, organizator.

Organizatorii acestui eveniment sunt scriitori Andrei Novac şi Dan Mircea Cipariu, iar invitaţi vor fi scriitorii Andra Rotaru şi Cornelia Maria Savu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: