Confecţia SA, în faliment. Încă o sută de şomeri în Târgu Jiu!

Confecţia SA Târgu Jiu îşi va trimite toţi salariaţii în şomaj începând cu luna septembrie. Anunţul a fost făcut de sindicalişti, care spun că au purtat discuţii cu lichidatorul judiciar și cel mai probabil oamenii vor pleca acasă şi cu plăţile compensatorii din contractul de muncă. Cu o vechime de 30 de ani în croitorie, femeile spun că cel mai sigur vor lua drumul străinătăţii.

Confecţia SA îşi închide porţile cu luna septembrie a acestui an, după ce ani la rând a fost măcinată de scandaluri, iar oamenii abia îşi primeau salariile la timp. Vestea bună pentru cei peste 100 de salariaţi este că vor pleca acasă cu trei salarii medii brute pe economie. ”În trei ani de zile nu au vrut să accepte niciun plan de restructurare din partea noastră, a sindicatului. Motiv pentru care, cu 15 septembrie, toţi angajaţii vor primi preaviz şi vor pleca în şomaj. Am discutat cu lichidatorul și pe tema celor trei salarii medii brute pe care noi le avem în contract și se vor da acești bani, sigur. Asta înseamnă undeva la 7.000 de lei”, a spus Cristina Sârbu, lider de sindicat la Confecția SA. Sindicaliștii spun că în acest moment sunt lucrări contractate exact până în luna septembrie. Cu nostalgie în suflet, salariații își aduc aminte și de perioada înfloritoare a fabricii când exportau pentru branduri celebre de modă. ”Exact până pe 15 septembrie avem și comenzi, atunci vom termina ce avem de lucru și la acea dată vom părăsi unitatea. Ne pare rău că avem peste 30 de ani de muncă în această unitate, păcat că a ajuns pe mâna acestor oameni. A fost o fabrică mereu căutată. Mare parte din angajate, din ce am discutat eu, nu cred că vor mai dori să practice această meserie”, a spus Cristina Sârbu, lider de sindicat.
Multă vreme la Confecția SA s-a lucrat numai pentru export și branduri celebre de modă s-au adresat acestei fabrici. „Noi ne-am crescut copiii de aici, ni i-am educat și ni i-am format din banii de aici cu ani în urmă. S-a lucrat și se lucrează și la ora actuală cu branduri celebre. S-a lucrat Versace, oamenii sunt meseriași. Noi am lucrat numai pentru export”, a spus Cristina Sârbu, lider de sindicat Confecția. În prezent, Confecția SA are trei acționari importanți, majoritar fiind SIF Moldova. Zona în care se află fabrica, lângă Coloana Infinitului, poate fi însă interesantă pentru dezvoltatorii imobiliari.

Vizualizări: 3,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: