„Creierul PSD”, la Tribunalul Gorj. Cine l-a însoţit!

Omul de încredere al lui Liviu Dragnea, cel care a conceput faimosul program de guvernare al PSD, a venit marți la Târgu Jiu și s-a prezentat la Tribunalul Gorj, acolo unde este judecat într-un proces de corupție. Darius Vâlcov a fost însoțit de un fost ofițer al Serviciului de Informații și Protecție Internă Gorj, Cataron Oprea, condamnat acum câțiva ani la 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a cerut și primit diverse șpăgi de la polițiști pe care ar fi trebuit să îi dea pe mâna organelor de urmărire penală. Vâlcov este bun prieten cu fostul ofițer gorjean, care l-a și așteptat, de altfel, până la finalizarea discuțiilor din sala de judecată.

Fostul ministru al finanțelor și fost primar al municipiului Slatina a venit la Tribunalul Gorj cu circa o jumătate de oră înainte de a începe procesul în care este inculpat alături de alte trei persoane. Vâlcov nu a dorit să facă nici un comentariu, menționând că așteaptă cu încredere decizia finală a magistraților pentru a-și putea dovedi nevinovăția.

Neoficial, el a menționat că nici măcar nu știe pentru ce a fost trimis în judecată în acest dosar, actul de inculpare al procurorilor din Olt vizând în special celelalte persoane puse sub acuzare și trimise în judecată.

Procesul de la Târgu Jiu este deocamdată în faza de Cameră Preliminară, ședințele nefiind publice. Judecătorul Gheorghe Constantinescu a decis la acest prim termen să amâne discuțiile din proces pentru sfârșitul acestei luni, pentru ca Darius Vâlcov să aibă timp până atunci să își angajeze un avocat care să îl reprezinte. Până atunci, instanța a decis cu privire la măsura controlului judiciar care îi vizează pe alți doi inculpați din acest dosar, apropiați ai lui Vâlcov. „Constată ca fiind temeinică şi legală măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpaţii Cincu Eduard şi Dogaru Mircea. Menţine măsura controlului judiciar cu privire la inculpaţi. Respinge cererea formulată de inculpatul Dogaru Mircea prin apărătorul ales privind modificarea obligaţiilor”, a hotărât Tribunalul Gorj.

În acest dosar, Darius Vâlcov a fost și el o perioadă sub control judiciar, dar doar pe parcursul cercetărilor penale. Acum el nu are nicio restricție, ceea ce i-a și permis să devină din această toamnă consilier al vicepremierului fără portofoliu Marcel Ciolacu. În vară, când l-au inculpat în dosar, procurorii din Olt au comunicat că fostul ministru a mituit printr-un apropiat al său un funcționar al OCPI pentru a nu-i face probleme cu aprobarea unor documente.

Darius Vâlcov, catalogat de liderii PSD drept „creierul” programului de guvernare, este cel care a făcut evaluarea modului în care a decurs guvernarea lui Sorin Grindeanu.

Galerie foto


Vizualizări: 3,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: