Cu speranța de viață în creștere, România e tot codașă în Europa!

Speranța de viață a crescut cu un an în ultima vreme în România dar nu suficient pentru a ajunge la nivelul statelor europene. Din acest punct de vedere România se află la coada clasamentului european iar românii apucă mai puțin de 10 ani de pensie!.  

Potrivit Eurostat, bunicii din Spania, Italia sau Elveția trec cu mult de 80 de ani, în timp ce în România abia dacă apucă 10 ani de pensie. De vină ar fi alimentația nesănătoasă, lipsa de mișcare și lipsa programelor de prevenție.

În România, speranța de viață este cu aproape 5 ani mai mică decât media Uniunii Europene. Concret, ne aflăm spre coada clasamentului, iar după noi mai sunt doar bulgarii și letonii.

La polul opus îi regăsim pe spanioli, suedezi, italieni și pe luxemburghezi, cu o diferență de aproape 9 ani de trai în plus față de noi. Cauzele ar putea fi alimentația, sistemul de sănătate și poluarea.

Totuși, speranța de viață este în creștere în țara noastră iar unu din doi români că ar putea ajunge la vârsta de 90 de ani

Divizia de Populație din cadrul Națiunilor Unite a făcut în 2022 un grafic pentru speranța de viață la nivel mondial.

Potrivit rezultatelor, până în 2050, media de vârstă la bărbații din România va fi de aproape 78 de ani, iar la femei de 84 de ani. Diferențele vor fi date de evoluția economică, socială, culturală și medicală a societății.

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: