Cum merge campania de vaccinare la sate și la orașe

Cetățenii din mediul urban sunt mai dornici de vaccinare decât cei care locuiesc în mediul rural. Cel puțin asta reiese din spusele unor primari din Gorj. Spre exemplu, în municipiul Târgu Jiu, campania de imunizare împotriva Covid-19 se desfășoară foarte bine, spune primarul Marcel Romanescu.

Edilul a mai afirmat faptul că există o diferență între mediul urban și rural, mai ales în ceea ce privește încrederea oamenilor în vaccin. Romanescu crede că ar fi necesară o mai bună informare a oamenilor de la sate, mai ales din partea medicilor de familie.

”Sunt extrem de mulțumit de modul în care evoluează vaccinarea la nivelul municipiului Târgu Jiu. Din datele statistice la acest moment și după discuțiile pe care le-am avut cu medicii coordonatori, populația din mediul urban se prezintă și se vaccinează într-un procent foarte ridicat. Îmi spuneau că, dacă ar fost realizat și rapelul la cei care s-au imunizat cu prima doză, am putea vorbi despre un procent de 60% din populația care are posibilitatea de a se vaccina. Din informațiile pe care le am, în mediul rural, procentul este mult mai scăzut. Cred că ar trebui să se găsească o soluție și să fie o implicare a autorităților și a medicilor de familie din mediul rural. Medicii ar trebui să discute cu fiecare persoană că este recomandat să se imunizeze”, spus Marcel Romanescu.

În mediul rural, primarii nu stau cu mâna-n sân și se implică pentru această campanie de vaccinare. Primarul din Dănești, Mădălin Paliță, spune că face tot posibilul să-i convingă pe oameni să se vaccineze.

”Din păcate, campania de vaccinare în comuna Dănești este cam deficitară. Chiar am intervenit și prin presă și prin rețelele de socializare. Îmi doresc ca foarte multă populație din Dănești să se imunizeze. Am pus și punem la dispoziție mijloc de transport persoanelor care vor să meargă la vaccinare. Nu prea sunt cetățeni care să vrea să beneficieze de sprijinul nostru”, a spus Mădălin Paliță.

Aceeași situație este și la Roșia de Amaradia, acolo unde cetățenii sunt extrem de reticenți în ceea ce privește vaccinul celor de la AstraZeneca.

Potrivit celei mai recente raportări, în Gorj au fost administrate  83.150 doze de vaccin, din care 33.554 la rapel.

Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: