Cum să dezgheți rapid geamurile mașinii fără a porni motorul

Temperaturile ajung toto mai des sub zero grade în timpul nopții, iar mulți șoferi își găsesc dimineața parbrizul și geamurile mașinii înghețate. Puțini știu că există câteva metode eficiente prin care pot dezgheţa cu rapiditate parbrizul vehiculului.

Mulți șoferi folosesc racleta, pentru a-şi dezgheţa geamurile. Dar această metodă necesită timp mai îndelungat. Dimineața, trebuie să alocați așa zeci  de minute pentru dezghețarea geamurilor mașinii. Există însă un truc util prin care putem dezgheța rapid geamurile autoturismului.

Avem nevoie de o sticlă de spirt și detergent de vase, care se regăsesc în orice locuință. Aceste ingrediente ne ajută să dezgheţăm repede și ușor parbrizul maşinii.

Tot ce trebuie să faceți este să preparați un amestec din ingrediente prezentate mai sus. Apoi să-l turnați într-o sticlă cu pulverizator. Puteți folosi aproximativ 2/3 spirt, 1/3 apă şi o lingură de detergent de vase. Soluția se aplică pe parbrizul îngheţat, iar acesta va acţiona în mai puțin de un minut.

O altă soluție eficientă pentru a dezgheța cu ușurință parbrizul este oțetul. Trebuie doar să amestecați 3 părți de oțet alb cu o parte de apă într-o sticlă cu pulverizator, apoi stropiți cu soluția pe parbriz. Dacă stropiți parbrizul cu oțet cu o seară înainte, acesta poate preveni înghețarea lui peste noapte.

Vizualizări: 2,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: