Cum să prepari acasă o shaorma de post!

Este încă în Postul Paștelui și probabil că ai epuizat deja toate rețetele fără carne și lactate. Există un produs preferat de multă lume pe care îl poți prepara și într-un mod sănătos.

Shaorma are gust fără carne și sosuri și poți prepara acasă shaorma de post. Este foarte gustoasă și aproape că nici nu vei observa că nu conține carne. Se prepară rapid și este extrem de sănătoasă.

Ingrediente:

    patru lipii mari pentru shaorma

    200 de g de șnițele de soia

    două linguri de ulei de măsline

    boia

    sare

    piper

    un castravete

    două roșii

    o ceapă roșie

    o lămâie

    un iaurt de soia

    doi căței de usturoi

    doi cartofi mari

    ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Se pregătesc mai întâi șnițelele din soia, după care acestea se taie în fâșii lungi. Se ia o tigaie și se toarnă ulei de floarea soarelui, apoi se pune pe foc în timp ce se taie cartofii pai. Apoi se pun în tigaie și se prăjesc.

Se ia un bol, se pun iaurtul de soia, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boiaua și se amestecă totul foarte bine cu puțină sare.

Într-un alt bol se pun castravetele tocat mărunt, roșiile tăiate felii, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se amestecă foarte bine și se lasă deoparte.

La final se ia fiecare lipie și se adaugă sos de iaurt. Ulterior, se pune câte o lingură mare de salată, se adaugă fâșii de șnițele de soia și cartofi prăjiți, apoi se rulează bine lipia. În final, se strânge cu o folie de aluminiu în partea inferioară. Se servește cu ketchup.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: