Curtea unor târgujieni, inundată de canalizarea primăriei

Apele menajere provenite de la blocul social din zona Artego au ajuns în curtea familiei Achim, care locuieşte în apropiere. Oamenii spun că nu mai suportă mirosul și disconfortul creat de apele reziduale care se scurg pe acest canal. Sistemul de canalizare care deservește blocul social administrat de primăria Târgu Jiu a refulat la începutul lunii mai, la un cămin amplasat în gospodăria familie Achim.

O echipă Aparegio a venit la fața locului și a golit căminele înfundate, însă oamenii spun că în orice moment se poate repeta problema. „Canalul s-a înfundat în data de 3 mai la mine în curte. Au venit cei de la Aparegio, au tras opt vidanje în acea seară. Nu au putut să facă față, au plecat, au venit a doua zi și cu voma și cu vidanja și au reușit într-un final să facă decolmatarea, dar au promis că vin să-l facă să-l racordeze la conducta cea nouă, de la stradă. Promisiunile le fac din 2012, au terminat canalizarea orașului și ei spun că trebuie să facă licitație pentru trei metri de canal de la bloc la bordură, ca să poate băga acel canal acolo. Eu nu pot să stau să suport mirosul lor, deci nu pot să deschid un geam să fac aerisire în casă, fântâna mi-a fost afectată, beciul casei a fost afectat de cinci ori până acum. Își bat joc pur și simplu. Părinții mei plătesc taxe și impozite, nu au niciun debit la ei", a declarat Laurențiu Achim, fiul proprietarilor gospodăriei.

Nu mai bea apă din fântână
În urma colmatării canalului și fântâna a fost afectată de infiltrații, spun proprietarii care se tem să mai consume apa respectivă. Au cerut la primărie să le curețe fântâna, însă nu au fost băgați în seamă de autorități.
"Nu mai putem trăi în asemenea condiții. Eu sunt bătrână și bolnavă, numai ce am ieșit din spital. Mirosul este îngrozitor, nu știu de ce nu ia măsuri primăria de atâția ani ne chinuim așa", a spus Ioana Achim.

Primăria promite rezolvarea problemei
Administrația locală a realizat un nou sistem de canalizare în zonă și promite că de săptămâna viitoare va trece la racordarea blocului social la acesta, astfel încât apele menajere să nu mai treacă prin gospodăria familiei Achim. "În zona Iezureni canalizarea este funcțională, deja sunt racorduri făcute de-a lungul traseului. Începând cu săptămâna viitoare vor începe lucrările de racordare efectiv și la ceilalți locatari, la blocul social. La ora actuală se lucrează la bloc 502 la partea de instalații sanitare interioare pentru a rezolva partea de colectare a apei menajere uzate, urmând ca după finalizarea acestor lucrări să se treacă la racordarea în căminul din zona respectivă. Probabil într-o săptămână, o săptămână și jumătate lucrările vor fi finalizate", a declarat Marius Ionescu directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.
Reprezentanţii primăriei au spus că vor curăța și fântâna din gospodăria familiei Achim după ce se vor finaliza lucrările de racordare a blocului social la rețeaua de canalizare a orașului.

Galerie foto



Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: