Dacia propune un model revoluționar pentru off-road!

Dacia pregătește un concurent real pentru Jeep în Europa. Aflată sub umbrela corporativă a Renault, Dacia a înflorit în ultimele două decenii și se extinde acum și pe zona de off-road.

Marca românească de volum a avut un an 2022 excelent în Europa, unde a reușit să vândă mai mult decât Opel/Vauxhall, Fiat, Citroën, Nissan și SEAT, potrivit cifrelor de vânzări publicate de JATO și a încheiat anul pe locul 12, urcând pe locul 10 în prima jumătate a anului 2023, când a depășit Kia și s-a situat imediat după Ford.

Pentru a menține ritmul vânzărilor, o mașină de oraș electrică Spring actualizată va sosi în 2024, când și cea de-a treia generație Duster urmează să intre pe piață. 

Micul SUV cu abilități off-road decente va deschide calea pentru planul Dacia de a se repoziționa ca o alternativă Jeep accesibilă. Compania de la Mioveni a îmbrățișat deja stilul de viață în aer liber cu accesorii și ediții speciale, iar următorul Duster va oferi o abordare orientată spre stilul de viață cu accente de robustețe.

Șeful de design al Grupului Renault, Laurens van den Acker, a declarat pentru autocar.ro că "nu există un concurent serios pentru Jeep în Europa", înainte de a se întreba retoric: "De ce nu ar putea fi Dacia acest lucru?". 

La scurt timp după Duster va veni Bigster, un SUV mai mare, de segment C, cu un preț mai mare, dar totuși mai mic decât cel practicat de concurenți.

Van den Acker nu este (prea) îngrijorat de viitorul val de mașini chinezești care vor sosi în Europa. El crede că Dacia este un constructor auto consacrat, cu clienți care caută mașini ieftine, în timp ce alte mărci ies pe piață cu EV-uri scumpe. Cu aproape 292.000 de vehicule vândute în prima jumătate a anului 2023 sau cu 30% mai mult decât în S1 2022, Dacia este mai populară decât a fost vreodată.

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: