Dan Vîlceanu, replici pentru primarul Romanescu

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a ţinut o conferinţă de presă în care i-a dat o serie de replici primarului liberal Marcel Romanescu, care a povestit la un post de televiziune că nu a fost complet susţinut de partid în campania electorală. Mai mult, Romanescu a spus că speră ca atât el, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, social-democratul Cosmin Popescu, să obţină noi mandate. Vîlceanu nu l-a atacat direct pe Romanescu, preferând să spună că a fost interpretată greşit o afirmaţie politicoasă a primarului.

Marcel Romanescu a fost într-o emisiune la Gorj TV, unde s-a declarat mulţumit de colaborarea pe care o are cu Cosmin Popescu, exprimându-şi chiar speranţa ca atât el, cât şi Popescu să fie realeşi. „În momentul acesta sunt mulţumit de relaţia pe care o am cu preşedintele Consiliului Judeţean şi sper să ne ţină Dumnezeu sănătoşi pe amândoi să putem să ne ducem mandatele la bun sfârşit şi să putem obţine din nou mandate de preşedinte sau de primar”, a spus Romanescu la Gorj TV, precizând că relaţia dintre partide nu o poate stabili el, dar cea administrativă este una corectă.

Dan Vîlceanu a spus că Romanescu a vrut doar să fie politicos. „Anumite declaraţii politicoase ale lui Marcel Romanescu au fost preluate şi interpretate ca fiind unele de sprijin la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean. Nu cred că trebuie să interpretăm gestul politicos al unui om drept susţinere pentru un pesedist sau altul”, a spus Vîlceanu. Acesta a mai zis că PNL este decis să câştige Consiliul Judeţean Gorj în 2020. „Suntem hotărâţi să câştigăm Consiliul Judeţean, este ultima redută care ne-a mai rămas de câştigat la nivel local. Cred că şi Marcel Romanescu îşi doreşte un preşedinte liberal la Consiliul Judeţean, care să schimbe genul ăsta de politică comunistoidă, bazată pe vorbe”, a spus preşedintele PNL Gorj.

 Romanescu: Susţinerea partidului nu a fost în totalitate

Primarul Marcel Romanescu a punctat în emisiune faptul că nici în campania electorală, nici după, nu a avut susţinerea totală a partidului. Şi aceste afirmaţii au fost combătute de Vîlceanu.

„Nici în perioada campaniei electorale susţinerea partidului nu a fost în totalitate. Cred că aveţi multe informaţii, nu atât de multe câte am eu, dar suficient de multe informaţii ca să îmi daţi dreptate în ceea ce spun. Eu m-am bazat în campania electorală în primul rând pe organizaţia municipală, aşa cum este ea, care a tras cât a putut ca să obţină un rezultat extraordinar, şi pe oamenii din teritoriu de bună credinţă, colegii mei din Partidul Naţional Liberal, care au simţit posibilitatea ca Marcel Romanescu să câştige primăria la Târgu Jiu”, a spus Romanescu.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îşi aminteşte altceva, şi anume că el i-a condus campania electorală şi că a implicat absolut toate organizaţiile din judeţ în sprijinul lui Romanescu. „Toată partea de precampanie, domnul Romanescu a dorit să o conducă singur, şi-a organizat o echipă, şi-au pregătit nişte materiale. Lucrurile nu au mers aşa cum şi-a dorit Marcel Romanescu şi în prima zi de campanie, dimineaţa, m-a sunat şi m-a rugat să fiu şeful de campanie de la parţială, lucru pe care l-am şi făcut”.

Vîlceanu a susţinut că toţi liderii din judeţ s-au implicat, în sensul că şi-au sunat prietenii şi i-au rugat să îl voteze pe Marcel Romanescu. „Această echipă a scris istorie la Gorj, în sensul că am reuşit după zeci de ani să câştigăm ambele municipii, Târgu Jiu şi Motru, şi să avem peste 50% din populaţia judeţului păstorită de primari PNL”, a spus Vîlceanu.

Romanescu a avut în 2017 o campanie electorală din uşă în uşă, în care a fost însoţit de aceiaşi 4-5 colegi, având însă o puternică susţinere pe paginile de socializare din partea unor lideri de opinie din afara PNL. Dan Vîlceanu şi alţi lideri din PNL Gorj au participat la depunerea candidaturii şi la încă un eveniment public. Asta s-a văzut din afara partidului, ce fost în interiorul filialei ştiind ei mai bine.

Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: