Daniel Brotea: Îmi place să prind hoţii

Daniel Brotea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Gorj, a obţinut săptămâna trecută o diplomă de excelenţă din partea superiorilor săi, diplomă în care îi sunt recunoscute meritele şi activitatea sa profesională. Acesta recunoaşte că şi-a petrecut mult timp la serviciu uneori neglijându-şi familia. Totul, pentru că îi place să prindă hoţii.

După 20 de ani de activitate în cadrul poliţiei, Daniel Brotea vorbeşte şi acum cu mândrie de profesia pe care şi-a ales-o cu mulţi ani în urmă şi spune că deşi a avut şi momente grele, a ştiut să treacă peste şi să-şi facă treaba cu dăruire, corectitudine şi loialitate. „Nu a fost uşor să practic această meserie, am fost lovit chiar din interiorul sistemului tocmai de aceea mi-am propus că atâta cât voi fi la conducerea poliţiei TF să se audă numai de bine de această instituţie şi să-mi fac munca cu dăruire, cu suflet şi mai ales cu moralitate şi nu cu slugărnicie faţă de anumiţi şefi”, a mărturisit Daniel Brotea. În patru ani de când se află la conducerea acestei instituţii, Daniel Brotea a reuşit să atingă performanţele profesionale dorite şi să facă din poliţiştii TF gorjeni o comunitate unită, responsabilă şi activă. „Am ştiut să-mi motivez subordonaţii, am dat dovadă de receptivitate, am creat un climat optim de muncă dar fără rabat de la disciplină prin exemplu personal”, a precizat Daniel Brotea.

„Modelul meu în viaţă este tatăl meu“

Rezultatele muncii sale nu au întârziat să apară, motiv pentru care săptămâna trecută, în cadrul unui bilanţ al Regionalei de Poliţie Transporturi Craiova, Daniel Brotea fost singurul care a primit din partea superiorilor o diplomă de merit fiind numit poliţistul TF al anului trecut datorită meritelor sale aflându-se în competiţie cu încă şase judeţe printre care Olt, Mehedinţi, Râmnicu Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Dolj. „Este dovada că şi judeţul nostru poate, meritul nu este numai al meu ci şi al echipei mele, al oamenilor cu care muncesc. Diploma este o recunoaştere a eforturilor noastre şi mulţumesc şefilor de la Craiova că apreciază munca şi dăruirea noastră”, a declarat Daniel Brotea.

În ceea ce priveşte pregătirea profesională, Daniel Brotea vrea să demonstreze fiicei lui că se poate învăţa la orice vârstă motiv pentru care în prezent urmează studii postuniversitare de durată pe linie de management chiar dacă a mai urmat două facultăţi şi un master în drept public, având la bază şi o pregătire de inginer. „Am activat 15 ani pe linie de poliţie economică după ce m-am specializat pe acest domeniu în cadrul unei facultăţi de Ştiinţe Economice, când am venit în Gorj am fost singurul economist cu studii din cadrul serviciului de investigare a fraudelor în cadrul IPJ Gorj”, a mărturisit Daniel Brotea. Originar din Tismana, Daniel Brotea vorbeşte cu mândrie de copilăria lui şi mai ales de părinţii care i-au influenţat cariera şi au făcut din el un om de bine. „Modelul meu în viaţă este tatăl meu care mi-a insuflat respectul faţă de lege, faţă de haina militară, îmi place să revin la Tismana pentru că iubesc natura şi drumeţiile”, a mărturisit Daniel Brotea. Munca de poliţist pe care o depune zi de zi i-a cerut multe sacrificii printre care şi aceea de a nu-şi vedea crescând fata, acum în vârstă de 20 de ani. „Am jucat totul pe o singură carte şi anume cea profesională, uneori am pus cariera mai presus de familie, nu m-am bucurat cât mi-aş fi dorit de fetiţa mea. Asta poate şi pentru că nu am timp, îmi place munca operativă de poliţie nu cea de ghişeu, îmi place să prind hoţii”, a declarat Daniel Brotea. Cât despre lucrurile mărunte care îi aduc un plus de fericire, Daniel Brotea spune că are o mică colecţie de ceasuri de mână, îi place să facă piaţa şi să ducă o viaţă ca orice om.    

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: