Debut în Liga Naţională cu o victorie pentru CSM Târgu Jiu

Baschetbaliştii de la Clubul Sportiv Municipal din Târgu Jiu au reuşit o surpriză în primul meci al sezonului oficial, învingând în deplasare, în prima etapă a Ligii Naţionale.  Scorul partidei CSM VSKC Miercurea Ciuc - CS Municipal Târgu Jiu a fost 64 – 68, pe sferturi 21:15, 10:23, 18:14, 15:16.

Baschetbaliştii pregătiţi de Claudiu Alionescu au debutat cu dreptul în acest prim sezon de Liga Naţională, în Grupa valorică B. Gorjenii s-au impus cu 68-64, la Miercurea Ciuc, după ce gazdele au dominat începutul jocului şi chiar au câştigat clar primul sfert al meciului cu 21 – 15.

Jocul a fost întors de oaspeţii de la Târgu Jiu în sfertul al  doilea, când au câştigat categoric cu 23 – 10, la pauza  mare CSM Târgu Jiu fiind în avantaj şi reuşind apoi să domine jocul în cea mai mare parte. Gazdele au părut să revină în avantaj în efertul  trei, scor 18 – 14, dar nu au reuşit să treacă peste echipa gorjeană care a câştigat apoi sfertul patru, scor 16 – 15, impunându-se în ultimele secunde de  joc. „A fost un meci foarte strâns care a fost decis în ultimele secunde în favoarea noastră. Băieţii noştri au arătat tărie de caracter şi au luptat până la ultima picătură de energie”, au scris cei de la CSM pe pagina oficială referitor la acest  prim meci din Liga Naţională.

Pentru CSM Târgu Jiu, Alin Borşa şi Alin Andrieş au fost cei mai buni marcatori, cu câte 13 puncte marcate de fiecare, fiind urmaţi de Jovan Djurasevic şi Kilien Ors, cu câte 10 puncte şi de americanul Rick Curry şi căpitanul Adrian Roşu care au contribuit la victorie cu 7 puncte fiecare. S-au mai regăsit pe lista marcatorilor şi Alexandru Berca cu cinci puncte şi Camil Berculescu cu trei puncte.

Pentru echipa CSM Târgu Jiu aceasta a fost a doua victorie consecutivă din ultima săptămână, una foarte încărcată, cu trei meciuri în decurs de opt zile. Gorjenii au câștigat la mijlocul săptămânii trecute și meciul cu CSM Focșani din manșa retur a Cupei României.

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: