Descoperire incredibilă. Canabisul ar putea reinversa procesul de îmbătrânire

O substanţă din frunzele de canabis ar putea „inversa procesul de îmbătrânire”, după ce s-a descoperit că tetrahidrocanabinolul (THC) îmbunătăţeşte memoria şi procesul de învăţare în cazul şoarecilor de laborator, informează The Independent, citat de Mediafax.  Această substanţă din canabis, care îi face pe oamenii să se simtă „drogaţi”, pare să îmbunătăţească funcţia de memorare, potrivit unui studiu realizat pe şoareci de laborator, dar care va fi efectuat (studiul - n.r.) şi pe oameni, pe parcursul acestui an. Aceştia au testat memoria rozătoarelor şi au descoperit că şoarecii mai bătrâni care au primit THC aveau o putere de reţinere similară şoarecilor tineri cărora nu li se administrase nicio substanţă.

Andras Bilkei-Gorzo, cel care a condus studiul publicat în jurnalul „Medicina Naturii”, a spus că acum face pregătirile pentru un studiu realizat pe oameni, la scară mică, şi încearcă să găsească 100 de oameni cu vârsta cuprinsă între 60 şi 70 de ani, pentru a descoperi efecte similare în cazul acestora.

Totuşi, atunci când le-a fost administrat THC, şoarecii bătrâni şi-au îmbunătăţit memoria şi au putut trece testul a doua oară când au fost supuşi la el.

Deşi ar fi fantastic ca studiile clinice care vor fi efectuate asupra oamenilor să aibă aceleaşi rezultate, doctorul Gorzo nu recomandă consumul de canabis.

„Dacă toate lumea care are peste 60 de ani se apucă de fumat marijuana, nu va ieşi ceva pozitiv din asta”, a spus specialistul râzând.

Vizualizări: 2,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: