Dezvăluiri grave. De ce vor medicii chirurgi să renunțe la gărzi. "Dacă pleacă Vienescu, mă întorc eu!"

Medicii chirurgi de la Chirurgie II fac acuzații grave. Spun că muncesc în condiții improprii și oricând pot gresi. Nu vor să-și asume nicio greșeală așa că vor să renunțe la gărzile suplimentare.

"Am anuntat ca din 1 septembrie, iesim din contractul de garzi pentru ca sunt anumite conditii care nu sunt indeplinite. De ieri, pana azi la 14, nu ne-a intrebat nimeni nimic. Din contra, dupa un schimb de replici acid cu domnul manager, care mi-a batut in geam ca nu vreau sa vorbesc cu dansul si ca voi fi obligat sa fac graficul de garzi, noi am fost onesti. Azi, a aparut o informatie trunchiata ca am fost suparati pe ce s-a intamplat. Spunem ca nu ne mai asumam un act medical de urgenta in conditiile oferite de spital. Acest necaz ne-a facut sa ne dam seama ca sunt extrem de expusi pentru ca se poate gresi la un moment dat", a declarat Claudiu Soare, șeful Secției Chirurgie II.

Acesta a mai adăugat că spitalul este în șantier continuu, că medicii nu își pot desfășura activitatea și că pacienții "fierb" în saloane.

"Sa va spunem cum transportam hrana: ajunge cu o masina, trece prin UPU care e total impropriu, trece prin radiologie cu moloz si ajunge aici".

"Sunt pacienti care "fierb" acum in spital, ca e foarte cald. Au cerut geamuri colantate. Pacientii intrau in sala de operatie dezbracati si se uitau muncitorii de pe schele la ei. Mi se transmite sa am grija ce fac. Se cauta cu disperare modalitati sa ma dea jos de la conducerea sectiei. Nu trebuie sa sufere restul lumii, dar sa demonstreze unde am gresit", a mai declarat medicul Soare. 

El a adăugat la finalul conferinței: "Dacă pleacă Vienescu, mă întorc eu!" și a catalogat drept "o mizerie" răspunsul prin care spitalul le-a transmis că sunt obligați să faca gărzile deja anunțate pentru luna septembrie. 

Medicii sunt deciși să continue protestul și, de la 1 septembrie, sa nu mai facă decât garda obligatorie și așteaptă ca unitatea medicală să găsească soluții pentru ca bolnavii să nu fie afectați. Aici ajung cele mai grave cazuri din tot judetul Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 6,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: