Director de spital: Avem bani, dar nu îi putem folosi!

În timp ce unele spitale abia găsesc fonduri pentru medicamente și salarii, alte unități spitalicești din Gorj au bani în conturi, dar nu îi pot folosi pentru ce îi aveau programați.

La spitalul din Novaci, sunt probleme deja cu banii. Directorul Emil Grigore speră să obțină fonduri de la Casa de Asigurări de Sănătate să poată da salariile angajaților pe ultimele două luni din acest an. “Și noi avem probleme cu banii. Avem semnate contracte și pe noiembrie, și pe decembrie. Sper să și realizăm indicatorii și să încasăm banii. Luptăm să obținem mai mult. Fiecare cere drepturile salariale, dar oamenii înțeleg. Cu salariile depindem de banii pe care îi primim de la Casă. Mai avem și datorii, dar se eșalonează, se discută”, a declarat directorul spitalului din Novaci, într-un interviu la Radio Infinit.

La alt spital, la Motru, sunt bani, dar nu pot fi folosiți așa cum au fost programați. Tot din cauza ordonanței austerității. „Nu avem probleme cu banii, dar sunt blocate achizițiile. Avem bani, dar nu îi putem folosi. Avem voie să facem achiziții doar pentru mâncare, utilități, medicamente și materiale sanitare. Nu avem voie să facem reparații, investiții”, a spus și directorul spitalului din Motru, Alin Efrim.

În spital, sunt lucrări de renovare. Este foarte posibil ca firmele constructoare să fie plătite abia anul viitor. Unii constructori au fost de acord să primească banii cu întârziere, alții au oprit lucrările până când vor încasa banii de la spital.

Vizualizări: 1,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: