Ce beneficii pentru sănătate are usturoiului încolțit!

Există ideea că legumele care au încolțit sunt dăunătoare pentru sănătate deoarece eliberează substanțe chimice toxice pentru organism. Deși acest lucru ar putea fi valabil pentru anumite fructe și legume, nu se aplică în cazul usturoiului.

În timp ce usturoiul neîncolțit este cunoscut pentru că ajută la reducerea colesterolului, ține la distanță bolile de inimă, învinge chiar și cancerele, vindecă infecțiile pielii și chiar ajută la decongestionarea nasului înfundat. Recent însă, s-a descoperit că usturoiul încolțit are beneficii uimitoare pentru sănătatea inimii.

În mod normal, usturoiul încolțește singur dacă este lăsat în aer liber. Dacă doriți să accelerați procesul, lăsați-l la lumină, caldură și umiditate. Usturoiul încolțit are de fapt beneficii mai puternice pentru sănătate decât cel neîncolțit.

Procesul de încolțire în usturoi stimulează producția de fitochimice, substanțe care au proprietăți uimitoare, cum ar fi capacitatea de a bloca răspândirea în organism a celulelor canceroase maligne și de a inhiba activitatea agenților cancerigeni,  acele substanțe chimice care cauzează cancer în organism. În afară de asta, usturoiul produce și o cantitate mare de anti-oxidanți care sunt foarte utili în eliminarea radicalilor liberi de oxigen, unul dintre principalele motive pentru apariția cancerului.

Usturoiul este o sursă bogată de anjoenă, o substanță care previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, este plin de nitriți, un compus care ajută la dilatarea sau lărgirea arterelor. Ambele activități în tandem ajută la prevenirea apariției accidentelor vasculare cerebrale.

 Dacă suferiți frecvent de răceală și tuse sau infecții, este timpul să mâncați niște usturoi încolțit. Usturoiul încolțit, în special cel care a fost încolțit timp de cinci zile, oferă corpului o doză puternică de antioxidanți. Acești antioxidanți, la rândul lor, vă întăresc sistemul imunitar, protejând chiar celulele care ucid infecțiile. 

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: