Doi sportivi de performanţă susţin bacul special

Doi elevi din județul Gorj s-au înscris pentru a susține o sesiune specială a examenului de bacalaureat. Este vorba de doi sportivi de performanță de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu care vor susține probele examenului de bacalaureat mai devreme decât ceilalți liceeni. Cei doi elevi vor merge însă tocmai la Brașov pentru a susține bacalaureatul.

Elevii de clasa a XII-a care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competiţiile internaţionale se pot înscrie la Inspectoratul Școlar Judeţean Gorj în vederea susţinerii examenului de bacalaureat mai devreme decât perioada obişnuită. ”Pentru elevii olimpici, ca de fiecare dată, există o sesiune specială a examenului de bacalaureat. Până acum, în județul Gorj, s-au înscris doi elevi, amândoi sunt elevi în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu. Ei se mai pot înscrie pentru sesiunea specială până în 14 mai 2016”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj.
Directorul adjunct al unității spune că este vorba de Bogdan Mănescu, handbalist, și Raluca Ciufrilă, tenismenă. ”Cel mai important este Bogdan Mănescu care a fost și este legitimatul instituției noastre, iar cealaltă fată, Raluca Ciufrilă, care este legitimată la un club de tenis, noi o școlarizăm în clasa noastră mozaic, deci este doar şcolarizată în instituția noastră, nu ne reprezintă ca sportiv de performanţă. Marii sportivi ai noștri, la nivel de juniori, făcând parte din echipele naţionale, federațiile respective solicită ministerului această sesiune specială care în acest an va avea loc la Brașov”, a spus Valentin Tîlvescu, directorul adjunct al Liceului Sportiv din Târgu Jiu.

Plecaţi în turnee
Cei doi elevi de la Sportiv sunt plecaţi chiar şi în această perioadă la câteva competiţii din ţară. Mănescu Bogdan este plecat împreună cu echipa de juniori la Sfântul Gheorghe unde are loc turneul semi-final al juniorilor. ”Bogdan Mănescu este sportivul nostru de aproximativ șase ani, a fost selecționat de profesorul Adrian Gorun de la școala din Stoina, a obținut titluri de golgheter al competițiilor de juniori. În fiecare an avem elevi care participă la sesiunea specială a examenului de bacalaureat, anul trecut a fost chiar fratele lui Bogdan, Alexandru Mănescu, a fost marele nostru atlet Gheban Mădălin”, a spus Valentin Tîlvescu, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 14-27 mai 2016.

Vizualizări: 1,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: