Dosarul lui Daniel Antonie, în pronunțare

Fostul director al Diviziei Miniere din Complexul Energetic Oltenia, Daniel Antonie, își va afla sentința înainte de Paște în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu. Tribunalul Gorj a amânat pronunțarea pentru data de 24 aprilie.

Directorul Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Daniel Antonie, a fost trimis în judecată în 2016, pentru abuz în serviciu, alături de directorul economic Vasile Ghimiş şi doi oameni de afaceri.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Daniel Antonie și Vasile Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CE Oltenia, au dispus, cu încălcarea legii, achiziționarea la preţuri exorbitante, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. Inculpaţi în dosar sunt şi administratorii firmei SC TFR Teminvest SRL, de la care au fost cumpărate, Daniel Giurcău şi Florin Temelie. Giurcău este fratele şefului Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Mădălin Giurcău.

DNA susține că în urma achizițiilor respective Complexul Energetic Oltenia a suferit un prejudiciu de peste 400.000 de lei. (A.A.)

Vizualizări: 2,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: