Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în Pacific!

O persoană a murit și alte șapte sunt date dispărute, după ce două elicoptere militare japoneze s-au prăbușit. Elicopterele se aflau la un exercițiu militar, pe timp de noapte, în zona Pacificului și este posibil să se fi ciocnit.

Incidentul a avut loc în timpul unui exercițiu a declarat ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara. „Este foarte nefericit că această situație a ajuns în acest punct", a declarat Kihara reporterilor duminică. „În ceea ce privește celelalte șapte persoane, facem tot ce ne stă în putință pentru a le căuta și a le salva", scrie CNN.

Potrivit Forței maritime de autoapărare a Japoniei (JMSDF), se crede că două dintre elicopterele sale, fiecare având la bord patru membri ai echipajului, s-au prăbușit în timpul unui exercițiu de antrenament în Oceanul Pacific, sâmbătă noapte.

Kihara a declarat că „există o mare posibilitate de coliziune", iar înregistratoarele de zbor ale celor două elicoptere au fost găsite și recuperate din zonă.

„Ceea ce se crede a fi o parte a aeronavei a fost confirmat în mare, iar cele două aeronave se crede că s-au prăbușit", a declarat Kihara. „Cauza este necunoscută în acest moment, dar vom face tot posibilul pentru a salva mai întâi vieți".

Guvernul american a oferit asistență în cadrul operațiunii de căutare și salvare, a declarat ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, într-o postare pe X.

Comunicarea cu unul dintre elicoptere a fost pierdută sâmbătă, la ora locală 22:38, în largul Insulelor Izu din Japonia, un arhipelag care se întinde spre sud în Oceanul Pacific.

La ora 23:04, comunicarea cu cealaltă aeronavă a fost de asemenea pierdută în aceeași zonă.

Elicopterele SH-60K sunt staționate în principal pe și operate de pe distrugătoare, iar cele două aeronave efectuau antrenamente pe timp de noapte pentru a căuta submarine.

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: