Echipele de baschet și de handbal nu mai există

Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu, care deținea echipele de baschet și handbal, este în insolvență, la cererea de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Cele două echipe au fost desființate, după ce jucătorii au plecat, din cauza lipsei banilor, iar echipele nu au mai fost înscrise în liga a II. În aceste condiții, primăria a renunțat la contractul de comodat pentru spațiul folosit de echipe la Şcoala Gimnazială "Voievod Litovoi".

Asociația Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu este în insolvență pentru datoriile pe care le are față de bugetul statului. Jucătorii de baschet și de handbal au plecat astfel că echipele care până nu de mult făceau performanță în prima ligă națională sunt acum istorie. "Săptămâna trecută ANAF a declarat stare de insolvabilitate a acestui club, am avut și noi ocazia să vedem respectiva procedură și clubul nu a mai fost licențiat pe cele două activități, licențiere care trebuia făcută până în 15 august. Nu mai au sportivi angajați și prin urmare nu își mai pot îndeplini obiectul de activitate", a declarat Mihail Tătaru, director adjunct la Direcția de Patrimoniu Târgu Jiu.

Nu şi-au respectat promisiunea
CS Energia și primăria, prin Direcția de Patromoniu, au încheiat un contact de comodat de 2 ani pentru ca echipele de handbal și baschet să folosească sala de sport de la Şcoala Gimnazială "Voievod Litovoi", pe perioada cât se derulează lucrări de modernizare la Sala Sporturilor. CS Energia trebuia să încheie cu școala un protocol pentru folosirea terenurilor de sport de acolo, însă nu a făcut-o niciodată, spun cei de la primărie, astfel că elevii nu au putut desfășura activități acolo până acum. Acum primăria vrea să rezilieze contractul cu CS Energia, demers care a și fost avizat de consilierii locali. "Clubul avea obligația să încheie un protocol cu școala nr.5 prin care să desfășoare activitățile în comun. Nici până la această dată clubul nu a făcut asta. Școala s-a văzut nevoită să nu poată să-și desfășoare activitate. Deci este o derulare cu rea credință a acelui contract", a spus Grigore Jianu, secretarul municipiului Târgu Jiu.
Mai mult, de la finele anului trecut, de când a intrat în vigoare contractul, plata utilităţilor la sala de sport a fost făcută de școală, din costul per elev, bani acordați de Ministerul Educației. "Școala nu mai poate accepta ca în lipsa acestui protocol să mai primească clubul", a explicat Narcisa Cristea, directorul economic al primăriei.

Vizualizări: 1,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: