Energia Pandurii s-a impus şi în ultimul meci pe teren propriu

Handbaliştii de la Energia Pandurii au reuşit să încheie acest tur de campionat fără nici o greşeală acasă. Energia rămâne astfel pe locul trei în Liga naţională cu o etapă înaintea finalului de tur reuşind să mai facă un pas către obiectivul din acest sezon, acela de a se califica în cupele europene. Meciul cu Poli Municipal Timişoara nu a fost însă unul uşor şi nici lipsit de emoţii pentru gorjeni, oaspeţii cedând foarte greu, după o luptă pe care au dominat-o în prima parte a meciului. Energia se menţine astfel pe podium şi după acest meci şi are şanse din ce în ce mai mari să petreacă acolo şi sărbătorile de iarnă. Energia Pandurii a  reuşit astfel un parcurs foarte bun în turul campionatului pe teren propriu unde nu a înregistrat nici un eşec şi nici un rezultat de egalitate.

Gorjenii au jucat ieri ultimul meci pe teren propriu din tur reuşind să învingă cea mai în formă echipă a momentului, Poli Timişoara. Scorul final a fost de 28-23, dar oaspeţii au fost mai în formă în prima parte a meciului părând să fie decişi să nu cedeze acest joc. Pe fondul oboselii celor de la Poli Timişoara, Energia a revenit în joc şi a reuşit să depăşească până la pauză la un gol echipa oaspete.

Stângă s-a temut de acest meci

Poli a început jocul mai bine şi s-a apărat închizând toate culoarele spre poartă ale gorjenilor care au rata foarte mult după cum constata şi antrenorul Stângă: “Am ratat foarte mult în prima repriză şi am băgat Timişoara în joc. Mi-a fost frică când s-au dus la patru goluri, chiar am intrat în panică”. Energia a condus pe tabelă în primă fază, scor 6-4 în minutul 11, dar Timişoara a reuşit să înscrie de şase ori consecutiv şi a luat conducerea, scor 10-6 în minutul 18. Stângă a luat decizia de a-l înlocui pe Dragomir care era mult prea nervos cu Rădulescu, mişcarea dovedindu-se inspirată. „Ei jucau foarte liniştiţi şi noi eram foarte nervoşi iar la unii dintre ei s-a văzut lipsa oboselii în prima repriză dar apoi au cedat şi ei. Nu poţi să te menţii 60 de minute în ritmul acesta, e imposibil. La pauză le-am spus că i-am văzut pe cei de la Timişoara obosiţi şi apoi am reuşit să marcăm multe goluri uşoare pe faza a doua şi poate acesta a fost în final secretul succesului. Şi jocul cu doi pivoţi a dus la succesul nostru în acest meci” a explicat Stângă revenirea în joc a echipei sale. După pauză Timişorenii au fost cei mai obosiţi iar Energia nu a mai avut probleme chiar dacă şi echipa lui Stângă se plânge de oboseala acestui tur şi a drumurilor lungi.

După meci Vasile Stângă a recunoscut că s-a temut de acest meci, atât de forma bună a timişorenilor cât şi de oboseala echipei sale: „Ştiam că Timişoara a făcut două meciuri bune în ultimele două etape, făcând egal la Bacău şi reuşind să învingă la Odorhei. Este o echipă care a reînviat şi, cinstit, ne-a fost frică din cauza oboselii. Ne-a obosit şi drumul de la Odorhei mult şi asta poate justifică ratările multe pe care le-am avut. Eu i-am avertizat că au un portar foarte bun, un portar inteligent care anticipează bine unde aruncă jucătorii”.

Acest joc a constituit ultima întâlnire din acest an a gorjenilor cu echipa în ultima etapă Energia având programat meci în deplasare la Universitatea Cluj.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: