Etapă de drift pe cel mai înalt punct rutier al României

Cea de-a patra etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc în perioada 10-11 august pe șoseaua Transalpina, în cel mai înalt punct rutier al României, aflat în pasul Urdele, la 2.145 de metri. În perioada desfășurării spectaculoasei competiții se vor impune o serie de restricții pe Transalpina, în zona Pasul Urdele.

Ediţia din acest an este este a treia din istoria acestor campionate când o etapă a Campionatului Național de Drift se va desfășura pe una dintre cele mai periculoase dar si spectaculoase șosele din țară, Transalpina.

Etapa aceasta este o noutate absolută pentru driftul românesc după ce în anii precedenți runda de pe Transalpina se desfășura între localitățile Novaci și Rânca. “De data aceasta, battle-urile se vor da mai sus de Rânca, chiar pe cel mai înalt punct al Transalpinei și, de altfel, punct rutier al României”, a precizat președintele Romanian Drift Community, Andrei Balica.

Concursul de pe Transalpina va reprezenta un record și pentru driftul european din 2019. O singură dată în istorie s-a mai desfășurat un eveniment de profil la o altitudine mai mare, la 2.400 de metri în Andorra, în urmă cu aproape un deceniu. „Transalpina din acest an va fi o adevărată provocare. De exemplu, la o astfel de altitudine, 400 de cai putere aspirați devin 350. Nu face decât să ne bucure și să ne facă să depășim limitele”, a spus Cătălin Trifan, unul dintre piloții de top ai campionatului.

În total, peste 30 de piloți din România și Bulgaria vor concura în cea de-a patra rundă a sezonului intern de drift, organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Organizatorii au anunţat că publicul va avea locuri de parcare la discreție chiar înainte de zona de start de pe traseul de concurs, pe partea dinspre Rânca. Circulația va fi închisă pe 10 august între orele: 8.00-11.00, 12.30-15.00 și 17.00-20.00. În data de 11 august, circulația va fi închisă între orele: 8.00-12.00 și 14.00-19.00.

Etapa a patra din Campionatul Național de Drift va fi transmisă în direct, duminică, de la ora 16:00, în direct pe Pro X.

Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: