Eveniment dedicat umorului și caricaturii în memoria lui Ion Cănăvoiu

Târgu Jiu se pregătește pentru a găzdui cea de-a 31-a ediție a Festivalului Național de Umor și Caricatură ”Ion Cănăvoiu”. Evenimentul, care are loc în perioada 10-12 noiembrie 2023, este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Gorj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj, Asociația Națională a Caricaturiștilor din România și alți colaboratori.

Festivalul este un omagiu adus lui Ion Cănăvoiu (1939 – 1992), un talentat poet, prozator, traducător și epigramist născut în satul Runcu, județul Gorj. 

Cu dorința de a continua tradiția acestui festival de creație umoristică, organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru această ediție. 

În cadrul festivalului, vor fi editate revista Hazul, revista Ceașca de Cafea și catalogul expoziției de caricatură. De asemenea, membrii juriului local și național vor avea sarcina de a desemna câștigătorii din cele trei secțiuni principale ale concursului: concurs de volum, concurs de epigramă și concurs de fabule/poezie umoristică.

Printre invitații speciali ai festivalului se numără caricaturiști consacrați precum Marian Avramescu, Cristinel Vecerda și Gabriel Rusu.

Festivalul este deschis atât umoriștilor profesioniști, cât și celor amatori, fără limită de vârstă. Premiile puse în joc în acest an sunt printre cele mai mari acordate la un festival de umor din țară, ceea ce face evenimentul și mai atrăgător.

Pe lângă cele trei secțiuni principale ale concursului, festivalul oferă și premii speciale pentru promotorii creației umoristice, astfel încât să recunoască și să încurajeze contribuția semnificativă a acestora.

Lucrările pentru concurs trebuie să fie trimise până la data de 25 octombrie 2023 la adresa de e-mail [email protected] sau în format fizic la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 12 noiembrie 2023 în satul Bâlta, comuna Runcu, locul de naștere al epigramistului Ion Cănăvoiu.


 
 

Vizualizări: 394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: