Fac pușcărie pentru evaziune fiscală

Doi bărbați trimiși în judecată în toamna anului trecut de procurorii gorjeni au decis acum să își recunoască faptele de evaziune fiscală de care sunt acuzați și să își primească pedeapsa decisă de instanță.

Tribunalul Gorj a decis ca ambii, Constantin Burlacu, din București, și Gheorghe Fâciu, din Bustuchin, să execute câte 3 ani de închisoare, iar timp de doi ani să nu aibă voie să fie administratori de firmă, asta după ce au păcălit statul și nu și-au achitat dările conform legislației în vigoare.

„Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în semestrul II al anului 2010 şi începutul anului 2011, printr-o activitate infracţională conjugată şi în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cei doi inculpaţi  nu au înregistrat în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale cu sediul în mun. Târgu-Jiu, la care erau administratori,  operaţiunile comerciale derulate cu 10 societăţi comerciale din judeţul Gorj şi din alte judeţe, realizând astfel venituri care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, prejudiciind în acest mod bugetul statului cu suma de 266.176 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Acum instanța a decis ca ambii inculpați să fie obligați să plătească banii respectivi, asta în condițiile în care și Fâciu și Burlacu sunt arestați în alte cauze similare. Ei trebuie să plătească și câte 2000 de lei cheltuieli judiciare statului, sentința magistraților gorjeni nefiind definitivă.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: