Familia tânărului decedat cu Covid a refuzat internarea

Un tânăr de 29 de ani infectat cu coronavirus, a cărui familie a refuzat internarea zilele trecute, a murit acasă. Tânărul este din Târgu Jiu și face parte din etnia romă. Familia l-a dus la spitalul din municipiul Târgu Jiu, pentru că nu se simțea bine, dar când a aflat că urmează să intre la Terapie Intensivă, pentru că are Covid, a refuzat internarea.

Bărbatul a fost luat pe semnătură din spital, în ciuda faptului că medicii au atenționat că există riscul să moară. “Mai bine să moară acasă”, ar fi fost argumentul familiei.

Tânărul de 29 de ani avea următoarele comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă și epilepsie (crize grand-mal).

Spitalul Județean din Târgu Jiu a transmis un punct de vedere: “La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid 19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, a fost dus pe secție. Pacientul avea saturația scăzută - 60% și afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute aproximativ saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă. Medicul de gardă a anunțat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a îi convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă”.

Pe lista deceselor din ultimele 24 de ore, anunțate de DSP Gorj, mai sunt alte șase persoane:

- femeie în vârstă de 64 ani- comorbidități: hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică cronică;

- bărbat în vârstă de 65 ani- comorbidități: tulburare anxioasă depresivă;

- bărbat în vârstă de 67 ani- comorbidități: hernie, complex tumoral, emfizem paraseptal, bloc adenopatic paraaortic, litiază biliară și adenomatoză parietală;

- bărbat în vârstă de 73 ani- comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II și AVC (accident vascular cerebral) sechelar;

- femeie în vârstă de 76 ani- comorbidități: fibrilație atrială, neoplasm de colon (operat), boală cronică renală și insuficiență cardiacă clasa NYHA III;

- femeie în vârstă de 88 ani- comorbidități: fibrilație atrială, hipertensiune pulmonară, fractură trohanteriană dreaptă (operată), demență senilă și cardiopatie mixtă.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 122 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 527 teste efectuate.

Galerie foto



Vizualizări: 4,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: