Femeie moartă, carbonizată după priveghi

Priveghiul s-a terminat cu un incendiu. S-a întâmplat în satul Hotăroasa din Comuna Urdari, unde, de la o lumânare lăsată aprinsă la capul mortului, au ars atât casa, cât şi persoana decedată. Fiul femeii moarte ia toată vina asupra lui, pentru că din cauza oboselii a adormit şi a lăsat lumânările aprinse lângă tron. Oamenii din sat au altă părere despre acest incident.

Femeia de 61 de ani a murit joi de dimineaţă din cauze naturale, iar seara cunoscuţii au venit la priveghi. După ce a plecat toată lumea, copiii bătrânei s-au dus în altă cameră să doarmă şi au uitat lumânările aprinse. Camera respectivă a luat foc, la fel şi tronul în care era femeia. „Mama a murit de bătrâneţe. Am pus-o în tron şi seara au venit oamenii cu lumânare. După ce au plecat noi am închis camera şi ne-am dus să dormim în camera de lângă. Din cauza oboselii şi a stresului am uitat o lumânare aprinsă şi a luat foc tot ce era prin casă, inclusiv tronul şi mama. Noi ne-am trezit în flăcări. Nu am avut ce să mai facem”, povesteşte copilului decedatei.

Copiii decedatei, acuzaţi de neglijenţă

Neamurile femeii îl contrazic pe fiul acestuia şi susţin că toată tragedia s-a întâmplat din neglijenţa şi patima fiului pentru alcool. „Ei au o situaţie mai deosebită. Nu prea au bani şi a dat necazul peste ei. A murit mama lor. Seara a venit lumea la priveghi că aşa se face şi copilul moartei i-a scos pe oameni afară. A închis-o pe maică-sa moartă în cameră şi a plecat. A uitat o lumânare aprinsă şi a luat foc perdeaua şi flăcările s-au extins în toată camera. A ars şi tronul, şi femeia s-a făcut scrum. În tot acest timp copilul ei era în pivniţă, dormea lângă butoi”, a acuzat o mătuşă.

Vecinii, în stare de şoc

Locuinţa a ars în totalitate, la fel şi femeia moartă deja. Vecinii sunt acum în stare de şoc, pentru că aşa ceva nu au văzut decât la televizor. „Eu sunt femeie bătrână şi am văzut atâtea la viaţa mea, am văzut că au mai căzut oameni în groapă după mort, dar să ardă mortul nu am văzut niciodată. Pe la televizor am mai auzit. Din femeia asta au mai rămas câteva oase pe care le-au pus într-un alt tron”, a povestit şocată o vecină.

Primăria a sărit imediat în sprijinul familiei. „A venit domnul primar la noi şi ne-a ajutat foarte mult. Ne-a dat şi loc pentru groapă, ne-a mai cumpărat un tron în care am pus ce a mai rămas din mama. Tot domnul primar a trimis nişte oameni să sape şi groapa la cimitir, ca să o înmormântăm mai repede, că aşa nu o putem ţine în casă”, a declarat fiul femeii decedate.

Preotul a rămas uimit

Înmormântarea ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, dar pentru că femeia decedată este acum carbonizată, înhumarea s-a făcut de urgenţă vineri. Şi preotul din sat se miră de ce s-a întâmplat. „Trebuia să o înmormântăm sâmbătă, dar am decis să facem totul vineri, chiar dacă se înserează, pentru că au fost pomeni la cimitir. Eu nu am văzut persoana respectivă, dar din ce am înţeles au rămas doar oasele. Slujba va fi normală, pentru că femeia a murit de moarte naturală, nu s-a sinucis, dar va fi tronul cu capacul închis, pentru că nu se poate altfel. Eu aşa ceva nu am mai văzut de când sunt eu preot”.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: