Festivalul „Corala Gorjeană”, la Casa Armatei

Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” Stelian Florescu, manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii, se va desfăşura pe data de 16 decembrie 2022, la Casa Armatei din municipiul Târgu Jiu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Scopul acestei manifestări este de a susţine şi încuraja corurile de amatori, atât la nivelul şcolilor generale, cât şi la nivelul liceelor şi aşezămintelor de cultură.

Concursul presupune un număr de patru secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale, grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale și grupuri vocale, iar repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere, o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internațional, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde.

Juriul, alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, va puncta următoarele aspecte: repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: