Fost subprefect de Gorj, pasionat de câini şi de trandafiri

Sorin Arjoca, inspector guvernamental pe probleme legate de managementul situaţiilor de urgenţă, a lucrat 12 ani în administraţie publică, timp de un an ocupând şi funcţia de subprefect al judeţului Gorj. Economist de meserie, Sorin Arjoca mai citeşte şi astăzi cărţi în domeniu dar şi articole despre previziunile politice. Cea mai mare satisfacţie o are când ajunge acasă şi este întâmpinat de cei trei labradori ai săi pe care îi creşte de la vârste foarte mici.

Inspectorul Sorin Arjoca a intrat în administraţia publică după mai muli ani de activitate în sectorul privat. Dorinţa la vremea respectivă era aceea de a schimba ceva dar în timp a realizat că alţi factori influenţează serios administraţia publică. Pentru puţin timp, acesta a fost şi subprefect însă influenţele politice l-au lăsat fără funcţie. ”Nu regret nimic din activitatea mea, regret că sistemul a fost supus schimbărilor politice”, a declarat Sorin Arjoca.

Câinii, cea mai mare pasiune

Atunci când părăseşte biroul din Instituţia Prefectului, Arjoca merge cu nerăbdare acasă acolo unde este aşteptat de cei trei labradori pe care îi creşte şi cu care îşi împarte bucuriile şi tristeţile. ”Mi-au plăcut câinii dintotdeauna, am avut şi copil fiind și am și acum trei labradori, mamă, fiică și nepot. Sunt niște câini excelenți, afectuoși și inteligenți”, a mărturisit Sorin Arjoca.

Pasionat de lectură, Arjoca mărturisește că a citit sute de volume de-a lungul anilor, începând cu basmele copilăriei și până la cărți politice, economice sau de previziuni. În prezent, citeşte ”Diplomaţia” lui Kissinger. ”Lectura mă relaxează, mi-a plăcut să citesc de mic copil de când am descoperit cărțile lui Jules Verne și până azi când citesc cărți legate de economie, previziuni politice”, a declarat Arjoca.

Îi plac trandafirii

Locuind la curte, inspectorul guvernamental Sorin Arjoca plantează și îngrijește trandafiri. Are peste 100 de trandafiri plantați acasă de care se ocupă personal exact ca la carte. ”În general sunt o persoană activă, îmi place grădinăritul. Cea mai mare grijă o am pentru trandafirii mei, peste 100 în toată curtea. Îmi plac foarte tare și de aceea am și învățat cum să-i înmulțesc. Îmi plac pentru că într-un fel sau altul, trandafirul a devenit o floare pentru orice sezon”, a declarat Sorin Arjoca.

DIVORŢ

Sorin Arjoca este divorțat de aproape 15 ani. Cu toate acestea, are o familie numeroasă de care se simte mândru. ”Am patru copii, fata cea mare e medic stomatolog în Germania, cea mijlocie studiază la Cluj iar cea mică este aici în Târgu Jiu. Mai am și un băiat care studiază și el tot la Cluj. Fata cea mare mi-a dăruit deja și o nepoțică, are șase luni. Sunt mândru de toţi şi am încercat să le ofer cea mai bună educație”, a declarat Sorin Arjoca.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: