Giorgi (Minprest): Nu se pune problema disponibilizărilor

 Societatea Minprest SA pare să fi intrat pe făgașul normal. Directorul societății, Gabriel Giorgi, a vorbit la Radio Infinit despre o bună colaborare cu actualul șef al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, și speră ca anul acesta să nu mai disponibilizeze din salariați. Giorgi spune că inclusiv conturile societății sunt deblocate, iar oamenii sunt cu salariile la zi.

 Reporter: Care este situaţia actuală la Minprest?

Gabriel Giorgi: Anul trecut am terminat cu un profit de 60.000 lei, urmând ca anul acesta să ne propunem un profit asemănător cu cel de anul trecut. Contractele le avem semnate doar pe o perioadă de trei luni, urmând ca după aceea să se renegocieze structura de personal și servicii. Sigur o să avem contractele după aceea prelungite până la finele anului. Față de anul trecut avem câteva locuri suplimentare, în sensul că am preluat și activitatea de pe zona Jilț și mai nou avem și o grupă de prelucrători prin așchiere care lucrează pentru USM Rovinari.

 Rep.: Să înțeleg că ați făcut angajări?

G.G.: N-a fost nevoie să facem angajări de personal pentru că noi aveam un excedent de personal pe zona Rovinari. La vremea respectivă, când s-a încheiat activitatea pe zona Seciuri, știți că am preluat toată echipa de pompieri, am adus-o pe Rovinari și în urma reducerii contractului din luna martie 2016 au rămas 14 persoane excedentare. A fost o înțelegere între noi să-și mai ia câte o perioadă fără plată că să nu plece și, profitând de această suplimentare pe zona Jilț, am redistribuit personalul de pe zona Rovinari pe zona Jilț. Angajări suplimentare au fost pentru acea echipă de prelucrători prin așchiere.

 Rep.: Se pune problema anul acesta de disponibilizări sau alte măsuri?

G.G.: Această problemă nu se pune decât în situația în care se va întâmpla ce s-a întâmplat și anul trecut, în sensul că societatea Complexul Energetic Oltenia să reducă bugete alocate pe Minprest, ceea ce eu nu cred pentru că sunt servicii care trebuie făcute ori cu noi, ori cu altă firmă. Eu personal nu cred că o să fim în situația să facem reduceri de personal.

 Rep.: Vă temeți de problemele pe care le-ați putea întâmpina?

G.G.: Mai rău ca anul trecut, ce se poate întâmpla? Dacă am trecut noi peste anul trecut, acum suntem căliți deja. Înţelegerea este alta cu actuala conducere, deci nu cred că o să fie probleme de colaborare între Minprest și CEO. În acest moment colaborarea este destul de bună, deja am ajuns să deblocăm conturile pentru o perioadă scurtă, dar sper ca în cel mai scurt timp să fie o deblocare permanentă în sensul să nu mai avem conturile blocate. Suntem cu toate plățile la zi, angajații au salariile la zi, deci nu sunt probleme financiare în acest moment.

Vizualizări: 474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: