Grădiniță și școală, gata până la toamnă

Se lucrează în ritm alert la reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale ”Ion Popescu Voitești” din comuna Bălănești. Și construirea grădiniței din curtea unității de învățământ sunt în grafic, iar autoritățile locale au promisiunea de la constructori că investițiile vor fi gata până la toamnă, o dată cu începerea noului an școlar.

Investiția la școala gimnazială din Bălănești este finanțată prin POR și se ridică la aproximativ 4.000.000 de lei.

”Se lucrează bine la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ”Ion Popescu Voitești”, iar constructorul care face această investiție a dat dovadă de seriozitate. Am mai depus un proiect prin PNRR să facem și dotări suplimentare la această unitate de învățământ, pe lângă cele din proiectul inițial. Vrem să avem table inteligente, vrem laboratoare dotate și echipamente care să dezvolte calitatea actului educațional. Nu vreau să existe nicio diferență între școlile din Bălănești și cele din mediul urban”, a precizat primarul Ovidiu Pungan.

Grădinița aflată în construcție, situată în curtea Școlii Gimnaziale ”Ion Popescu Voitești”, este finanțată de Ministerul Educației. ”Grădinița este făcută printr-un proiect inițiat de Ministerul Educației acum doi ani ”Școala timpurie în România” și trebuie finalizată până la finele acestui an, însă și în acest caz, constructorul ne-a asigurat că în toamnă va putea primi preșcolari la început de an școlar”, a mai spus edilul din Bălănești.

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: