Infectarea medicilor din Târgu Jiu, previzibilă: E regretabil, dar ne așteptam

În prima linie, cadrele medicale sunt expuse oricând riscului de a se infecta. Așa s-a ajuns să avem noi cazuri de îmbolnăvire în rândul celor în halate albe. Doi medici, patru asistenți și o infirmieră din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Din fericire, starea lor de sănătate este una bună, transmit oficialii unității medicale, care se așteptau la astfel de situații din cauza numărului tot mai mare de pacienți infectați și a transmiterii comunitare tot mai alarmante a virusului.

În total, sapte angajați ai spitalului din Târgu Jiu au fost infectați cu noul virus și mulți dintre ei au fost internați. „E regretabil acest lucru. Noi le urăm multă sănătate, dar era un lucru la care ne așteptam cumva cu toții, fiind în prima linie și expunându-ne în permanență la acest risc. Nu ne așteptam niciunii dintre noi, când am terminat Facultatea de Medicină, să trecem prin așa ceva. Încercăm să purtăm echipamentul de protecție, să avem cât mai multă grijă. Ne e frică să nu luăm și noi acest virus. Dar, suntem aici pentru a ajuta oamenii”, a spus medicul Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu extinde aproape zilnic numărul de paturi destinate pacienților suspecți de Covid 19. Pentru cei confirmați, deja locurile sunt ocupate la capacitate maximă. 55 de persoane sunt internate numai în locația de la Pasarelă și alți nouă sunt în Terapie Intensivă.

În total, în locația din strada Alexandru Ioan Cuza sunt internați 55 de pacienți infectați și încă 6 sunt în compartimentul de Terapie Intensivă. Un pacient suspect este izolat la Terapie Intensivă în locația de pe strada Tudor Vladimirescu, iar la spitalul 700 sunt șase pacienți suspecți în zona tampon și încă doi la Terapie Intensivă.

Vizualizări: 2,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: