Ingredientul secret pentru un piure de cartofi cremos

Multe gospodine folosesc lapte pentru piureul de cartofi dar nu este singura variantă pentru un piure de calitate. Smântâna lichidă este soluția pentru un piure cremos și gustos. 

Piureul de cartofi rămâne și astăzi una dintre cele mai rapide și gustoase rețete. Este ideal drept garnitură pentru o friptură suculentă, dar și pentru un pește bine gătit. Cartofii zdrobiți, preparați sub formă de piure, au fost întotdeauna gustoși.

Rețeta de piure de cartofi este una dintre cele mai îndrăgite de gospodine și pentru că prepară rapid, dar și din puține ingrediente. Nu ai nevoie de o experiență vastă în bucătărie pentru a reuși să prepari rețeta clasică de piure de cartofi dar trebuie să știi un secret.

Unele gospodine folosesc brânză, unt sau lapte pentru a face preparatul să fie mult mai gustos și mai cremos. Totul depinde de preferințele fiecărei persoane, însă gospodinele experimentate susțin că există un ingrediente secret care va schimba complet rețeta clasică de piure.

Pentru a avea un piure cremos și dens, gospodinele recomandă să înlocuiești laptele cu smântâna lichidă, care are o cantitate mai mare de grăsime. În felul acesta preparatul tău va avea un aspect spectaculos și un gust delicios.

Consistența va rămâne una la fel de plăcută ca în rețeta clasică, în care ai fi folosit lapte. Mai mult, gustul piureului tău va fi complet transformat dacă alegi să adaugi acest ingredient simplu. 

Pentru pregătirea rețetei clasice vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

    1 kg cartofi albi

    apă

    sare și piper

    80 gr de unt

    200 ml smântână lichidă

    verdeață pentru decor

Mod de preparare:

Începe prin curățarea cartofilor și spălarea acestora. După ce ai terminat acest proces, tot ce trebuie să faci este să tai cartofii în cuburi mari și să-i pui într-o oală în care să pui apă peste ei. Lasă oala pe foc mediu până ce începe să fiarbă apa și să formeze spumă deasupra.

Cu o spumieră poți îndepărta treptat spumă formată. Adaugă în apa fierbinte și o linguriță de sare și amestecă până ce aceasta se dizolvă.

Lasă cartofii să fiarbă până ce încep să se sfărâme. Scurge apa în exces și pasează cartofii cu un dispozitiv special. În tot acest timp poți adaugă untul și smântâna lichidă. Amestecă bine toată compoziția până se omogenizează, apoi potrivește gustul cu sare și piper. La final, poți adăuga și puțină verdeață pentru decor. 

Piureul delicios de cartofi poate fi folosit drept garnitură alături de o friptură delicioasă, dar și lângă o salată de vară.

Vizualizări: 2,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: