Înscrierile în Liga 3 se prelungesc la FRF. Gilortul nu s-a înscris

Termenul limită pentru înscrierea în noul sezon al Ligii 3 a fost prelungit deoarece  mai multe cluburi au întâmpinat dificultăţi în a achita garanţia financiară.  Pentru că nu toate cluburile au reuşit să depună în contul indicat de FRF garanţia de 20.000 de lei, inclusiv Gilortul fiind în această situaţie,  s-a luat decizia prelungirii înscrierilor cu încă trei zile.

Termenul limită pentru înscrierea în noul sezon al Ligii 3, ediţia 2019 - 2020, era stabilit pentru luni, 15 iulie, însă Federaţia Română de Fotbal a stabilit să-l prelungească pentru aproximativ încă trei zile, dorind să le dea încă un răgaz cluburilor care au drept să participe în acest campionat. Altfel FRF risca să aibă o competiţie incompletă. Printre echipele care nu achitaseră garanţia financiară se număra şi Gilortul Târgu Cărbuneşti, echipă recent promovată în Liga 3.  Decizia a venit miercuri, în urma convocării Comitetul de Urgenţă al FRF, după ce mai multe cluburi au întâmpinat probleme în achitarea garanţiei financiare de participare în noul sezon al Ligii 3, în valoare de 20.000 de lei.

Acum, termenul limită a fost prelungit până pe 18 iulie, ora 17:00, iar echipele mai au o şansă să îndeplinească toate condiţiile pentru a lua startul în ediţia de campionat care trebuie să înceapă pe 23 august. ”Având în vedere Referatul domnului Felix Grigore, Manager Departament Competiţii, cu privire la faptul că mai multe cluburi au întâmpinat dificultăţi în a achita în termenul prevăzut de ROAF garanţia financiară pentru participarea în campionatul naţional Liga 3, luând în considerare faptul că s-a impus această obligaţie pentru prima dată pentru sezonul 2019/2020, aprobă prelungirea termenului de achitare a garanţiei financiare până la data de 18.07.2019, ora 17:00”, a fost decizia Comitetul de Urgenţă al FRF.

Noul sezon al Ligii 3, ediţia 2019 - 2020, va fi format tot din 5 serii a câte 16 echipe. Vor promova în Liga 2 echipele aflate pe locul 1 în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului şi vor retrograda un număr de 21 de echipe, astfel: 20 de echipe, respectiv ocupantele locurilor 16, 15, 14 şi 13 din fiecare serie a Ligii 3, şi o echipă, cea mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele cinci serii. Pentru stabilirea acestei echipe se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate de aceasta doar cu echipele de pe locurile 1-11 din seria în care a evoluat.

Vizualizări: 1,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: