Inventar la bibliotecă, după concedierea bibliotecarei

Primăria Albeni a început o inventariere a bunurilor de la biblioteca din Albeni, la câteva luni de la concedierea bibliotecarei. Mariela Borcan a contestat concedierea și este în litigiu cu primăria, iar acum se teme că va fi scoasă lipsă. „Corect era să facă inventarierea în prezența mea. Mie mi s-au luat cheile de către domnul primar în august, iar în septembrie am fost dată afară. I-am făcut plângere pentru furt, că nu avea dreptul să-mi ia cheile”, a spus fosta bibliotecară.

Mariela Borcan era bibliotecară la Albeni, dar primarul Ionuț Stan a considerat că aceasta nu prea are obiectul muncii, așa că i-a dat atribuții să încaseze contravaloarea serviciilor de salubritate. Pentru a nu-și pierde serviciul, femeia a acceptat noile sarcini, deși spune că nu a primit o decizie scrisă în acest sens.

Mariela Borcan era de 24 de ani bibliotecară și recunoaște că erau puțini cititori, circa 200 pe an, în general elevi și profesori. Aceasta mai avea în grijă căminul cultural și muzeul. Primarul Ionuț Stan, aflat la primul mandat, a reușit să enerveze mulți salariați cărora le-a dat atribuții în plus, dar și-a câștigat mulți fani în localitate, pentru că și-a pus subordonații la treabă. Pe numele primarului sunt mai multe plângeri pentru purtare abuzivă, depuse la poliție, parchet, prefectură și chiar la parlament. (R.S.)

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: